Степен на сериозност:  
  (20/100)

Премахни “Microsoft Warning Alert” Tech support scam вирус (2021 актуализация)

от Линас Кигуолис - -   Microsoft Warning Alert | Тип: Зловреден софтуер (малуер)

Ново предупреждение за фишинг – избягвайте уеб страници, които ви показват съобщението “Microsoft Warning Alert”!

“Microsoft Warning Alert” Tech support scam virus

Вирусът “Microsoft Warning Alert” е скам съобщение, което идва от различни фишинг уеб страници. Тези страници се опитват да подведат потребителите да се обадят на измамна техническа поддръжка и съвсем сериозно ви съветваме да не се подвеждате по тези съобщения.

Стандартното скам съобщение на “Microsoft Warning Alert” докладва за фалшив проблем Error # 0x80072ee7″, който може да бъде разрешен единствено от “сертифицирани техници на Microsoft”, които в действителност са престъпници, опитващи се да спечелят пари по нелегален начин. Измамното изскачащо съобщение гласи:

** Microsoft Warning Alert **
Malicious Pornographic Spyware/Riskware Detected (Засечен е зловреден порнографски шпионски/потенциално опасен софтуер)
Error # 0x80072ee7
Please call us immediately at 0-800-046-5729 (Моля, свържете се с нас незабавно на телефон 0-800-046-5729)
Do not ignore this critical alert. (Не пренебрегвайте това важно съобщение)

А сега нека да ви обясним защо не трябва да се доверявате на подобни съобщения. На първо място, няма значение дали компютърът ви автоматично отваря или ви пренасочва към уеб страница с логото на Microsoft. Ако се опитате да кликнете върху нея или върху някой от разделите на страницата, ще видите, че не водят до никъде.

Също така, винаги проверявайте URL адреса на уеб страницата, която ви изпраща подобни реклами – запомнете, че оригиналната страница на Microsoft е Microsoft.com, а не съмнителна microsoft.com-input11.info или critical-microsoft-alert.info. Тези уеб страници са направени така, че да изглеждат като истинската уеб страница на Microsoft, за да спечелят доверието на жертвата. И все пак, обръщайте внимание на дребните детайли като URL адреса на страницата или евентуални граматически грешки в текста – това разкрива, че даденият уеб сайт няма връзка с този на Microsoft.

Обикновено потребителите биват пренасочени към подобни фишинг уеб страници, когато разглеждат съмнителни интернет сайтове, но могат да бъдат пренасочени към тях и след инсталирането на зловредна програма на компютрите им. Злонамереният софтуер започва да пренасочва потребителя към тези фишинг уеб страници и се опитва да го убеди да се обади на измамните техници от поддръжката.

Обикновено измамните техници имат за цел да насърчат жертвата да разкрие личните си данни и дори данните на кредитната си карта или пък да я убедят да закупи софтуерен пакет, който е напълно безполезен. Киберпрестъпниците може да се опитат да препродадат легитимна антишпионска програма на доста по-висока цена, като добавят и Adblocker като “бонус”. И все пак трябва да знаете, че Adblocker е безплатна програма. Преди да закупите подобни програми, проучете ги и намерете информация за тях онлайн.

Ако на екрана ви започнат да се появяват изскачащи прозорци “Microsoft Warning Alert”, направете пълно системно сканиране с антишпионски софтуер като ReimageIntego, за да откриете всички зловредни компоненти, които предизвикват пренасочване към фишинг сайт на Microsoft. Може да премахнете вируса Microsoft Warning Alert като използвате антишпионска програма (като ReimageIntego или SpyHunter 5Combo Cleaner), но все пак хвърлете едно око на ръководството за премахване на “Microsoft Warning Alert” по-долу, за да научите как да подготвите компютъра си за стартиране на антишпионската програма.

Вирусът "Microsoft Warning Alert"Фалшиви техници от поддръжката се опитват да накарат потребителите да им се обадят като инсталират зловреден софтуер, който ги пренасочва уж към сайта за поддръжката на Microsoft. Тези страници показват изскачащи съобщения "Microsoft Warning Alert", като показаните на изображението.

Как съм се заразил с този вирус?

Може да се заразите с този зловреден софтуер след инсталиране на друга безплатна програма, като сте използвали настройки По подразбиране/Стандартни. Трябва да разберете, че тези настройки са конфигурирани да инсталират всички “препоръчителни” софтуерни продукти на различни партньори, като тези програми са напълно безполезни. Ако искате да избегнете инсталирането на нежелани програми, по-добре е да започнете да използвате Потребителски или Разширени настройки.

Така ще имате възможност да отказвате инсталирането на групираните с вашия софтуер програми, така че не се притеснявайте да използвате тази възможност. Разделете софтуерния пакет като махате отметките от допълнителните програми и след това преминете към следващата стъпка от софтуерната инсталация. Освен това, избягвайте да отваряте съмнителни прикачени файлове от имейли, особено ако са получени от непознати податели – те могат бързо да засегнат компютъра ви без да ви дадат възможност да спрете атаката преди да са нанесени големи щети.

Как мога да премахна вируса “Microsoft Warning Alert”?

Не можем да отречем, че вирусът “Microsoft Warning Alert” е измамен, зловреден и натрапчив Троянски кон, който се опитва да изплаши компютърните потребители, като ги принуждава да се обадят на фалшива техническа поддръжка.

Ако откриете такава програма на компютъра си, премахнете я без никакви колебания. Не ви препоръчваме да опитвате сами да премахвате вируса “Microsoft Warning Alert” – това може да има негативни последствия върху компютърната ви система и нейната стабилност. Затова ви съветваме да следвате дадените по-долу инструкции за премахване на “Microsoft Warning Alert” – те са подготвени от нашите специалисти.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Скам за техническа поддръжка "Microsoft Warning Alert"
Екранна снимка на Скам за техническа поддръжка "Microsoft Warning Alert"Екранна снимка на Скам за техническа поддръжка "Microsoft Warning Alert"
Екранна снимка на Скам за техническа поддръжка "Microsoft Warning Alert"

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-microsoft-warning-alert-tech-support-scam-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за “Microsoft Warning Alert” Tech support scam virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *