Степен на сериозност:  
  (11/100)

Премахни “Microsoft Warning Alert” Tech support scam вирус (Jul 2017 актуализация) - Скам поддръжка на Microsoft

Ново предупреждение за фишинг – избягвайте уеб страници, които ви показват съобщението “Microsoft Warning Alert”!

“Microsoft Warning Alert” Tech support scam virus

Вирусът “Microsoft Warning Alert” е скам съобщение, което идва от различни фишинг уеб страници. Тези страници се опитват да подведат потребителите да се обадят на измамна техническа поддръжка и съвсем сериозно ви съветваме да не се подвеждате по тези съобщения.

Стандартното скам съобщение на “Microsoft Warning Alert” докладва за фалшив проблем Error # 0x80072ee7″, който може да бъде разрешен единствено от “сертифицирани техници на Microsoft”, които в действителност са престъпници, опитващи се да спечелят пари по нелегален начин. Измамното изскачащо съобщение гласи:

** Microsoft Warning Alert **
Malicious Pornographic Spyware/Riskware Detected (Засечен е зловреден порнографски шпионски/потенциално опасен софтуер)
Error # 0x80072ee7
Please call us immediately at 0-800-046-5729 (Моля, свържете се с нас незабавно на телефон 0-800-046-5729)
Do not ignore this critical alert. (Не пренебрегвайте това важно съобщение)

А сега нека да ви обясним защо не трябва да се доверявате на подобни съобщения. На първо място, няма значение дали компютърът ви автоматично отваря или ви пренасочва към уеб страница с логото на Microsoft. Ако се опитате да кликнете върху нея или върху някой от разделите на страницата, ще видите, че не водят до никъде.

Също така, винаги проверявайте URL адреса на уеб страницата, която ви изпраща подобни реклами – запомнете, че оригиналната страница на Microsoft е Microsoft.com, а не съмнителна microsoft.com-input11.info или critical-microsoft-alert.info. Тези уеб страници са направени така, че да изглеждат като истинската уеб страница на Microsoft, за да спечелят доверието на жертвата. И все пак, обръщайте внимание на дребните детайли като URL адреса на страницата или евентуални граматически грешки в текста – това разкрива, че даденият уеб сайт няма връзка с този на Microsoft.

Обикновено потребителите биват пренасочени към подобни фишинг уеб страници, когато разглеждат съмнителни интернет сайтове, но могат да бъдат пренасочени към тях и след инсталирането на зловредна програма на компютрите им. Злонамереният софтуер започва да пренасочва потребителя към тези фишинг уеб страници и се опитва да го убеди да се обади на измамните техници от поддръжката.

Обикновено измамните техници имат за цел да насърчат жертвата да разкрие личните си данни и дори данните на кредитната си карта или пък да я убедят да закупи софтуерен пакет, който е напълно безполезен. Киберпрестъпниците може да се опитат да препродадат легитимна антишпионска програма на доста по-висока цена, като добавят и Adblocker като “бонус”. И все пак трябва да знаете, че Adblocker е безплатна програма. Преди да закупите подобни програми, проучете ги и намерете информация за тях онлайн.

Ако на екрана ви започнат да се появяват изскачащи прозорци “Microsoft Warning Alert”, направете пълно системно сканиране с антишпионски софтуер като Reimage, за да откриете всички зловредни компоненти, които предизвикват пренасочване към фишинг сайт на Microsoft. Може да премахнете вируса Microsoft Warning Alert като използвате антишпионска програма (като Reimage или SpyHunter 5Combo Cleaner), но все пак хвърлете едно око на ръководството за премахване на “Microsoft Warning Alert” по-долу, за да научите как да подготвите компютъра си за стартиране на антишпионската програма.

Вирусът "Microsoft Warning Alert"
Фалшиви техници от поддръжката се опитват да накарат потребителите да им се обадят като инсталират зловреден софтуер, който ги пренасочва уж към сайта за поддръжката на Microsoft. Тези страници показват изскачащи съобщения "Microsoft Warning Alert", като показаните на изображението.

Как съм се заразил с този вирус?

Може да се заразите с този зловреден софтуер след инсталиране на друга безплатна програма, като сте използвали настройки По подразбиране/Стандартни. Трябва да разберете, че тези настройки са конфигурирани да инсталират всички “препоръчителни” софтуерни продукти на различни партньори, като тези програми са напълно безполезни. Ако искате да избегнете инсталирането на нежелани програми, по-добре е да започнете да използвате Потребителски или Разширени настройки.

Така ще имате възможност да отказвате инсталирането на групираните с вашия софтуер програми, така че не се притеснявайте да използвате тази възможност. Разделете софтуерния пакет като махате отметките от допълнителните програми и след това преминете към следващата стъпка от софтуерната инсталация. Освен това, избягвайте да отваряте съмнителни прикачени файлове от имейли, особено ако са получени от непознати податели – те могат бързо да засегнат компютъра ви без да ви дадат възможност да спрете атаката преди да са нанесени големи щети.

Как мога да премахна вируса “Microsoft Warning Alert”?

Не можем да отречем, че вирусът “Microsoft Warning Alert” е измамен, зловреден и натрапчив Троянски кон, който се опитва да изплаши компютърните потребители, като ги принуждава да се обадят на фалшива техническа поддръжка.

Ако откриете такава програма на компютъра си, премахнете я без никакви колебания. Не ви препоръчваме да опитвате сами да премахвате вируса “Microsoft Warning Alert” – това може да има негативни последствия върху компютърната ви система и нейната стабилност. Затова ви съветваме да следвате дадените по-долу инструкции за премахване на “Microsoft Warning Alert” – те са подготвени от нашите специалисти.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Упътване за ръчно премахване на “Microsoft Warning Alert” Tech support scam вируси:

Премахнете “Microsoft Warning Alert” Tech support scam, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете “Microsoft Warning Alert” Tech support scam

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на “Microsoft Warning Alert” Tech support scam.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете “Microsoft Warning Alert” Tech support scam, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с “Microsoft Warning Alert” Tech support scam. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage и се уверете, че премахването на “Microsoft Warning Alert” Tech support scam е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете “Microsoft Warning Alert” Tech support scam от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от “Microsoft Warning Alert” Tech support scam, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от “Microsoft Warning Alert” Tech support scam и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

За автора

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-microsoft-warning-alert-tech-support-scam-virus.html

Ръководства за премахване на други езици