Степен на сериозност:  
  (30/100)

Премахнете Apple wants to make changes (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Apple wants to make changes – скам, разпространяван от кибер престъпници, които искат да присвоят данните ви за вход

Вирусът Apple wants to make changes

Apple wants to make changes (Apple иска да извърши промени) е фалшив изскачащ прозорец, който насърчава потребителите да въведат данните си за вход, за да “осъществи промени”. Потребителите, които смятат това приложение за съмнително, са напълно прави – то е инсталирано от адуер на компютри с операционна система Mac. Адуерът е приложение, поддържано от реклами, което обикновено показва изскачащи съобщения, сделки, предложения, банери, купони за намаление и друго комерсиално съдържание в Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox и други браузъри. Неговата цел е да рекламира продукти или услуги на трети лица и по този начин получава определена печалба. Обаче някои адуерни програми са злонамерени и излъчват изскачащи прозорци като Apple wants to make changes, което директно води до загуба на информация.

КРАТЪК ПРЕГЛЕД
Наименование  Apple wants to make changes
Категория Адуер
Тип Скам
Разпространение Софтуерен бандлинг или несигурни уеб страници
Симптоми Съмнителни изскачащи прозорци, искащи от потребителите да предоставят личните си данни, друго рекламно съдържание
Откриване и премахване Използвайте надеждна програма против зловреден софтуер
Системно възстановяване Използвайте ReimageIntego, за да поправите нанесените на системата щети

Вирусът Apple wants to make changes е преобразяващ се легитимен изскачащ прозорец, който иска от потребителите да въведат данните си за вход, например, Finder wants to make changes. Това се прави, за да накарат потребителите да повярват, че изскачащото съобщение е легитимно и че тази информация наистина е необходима. И все пак, няма никакви данни какво точно се променя и защо. Също така от Apple не биха използвали името си в подобни съобщения. Затова потребителите не бива да въвеждат никакви данни във фалшивия прозорец, а да побързат с премахването на Apple wants to make changes.

Има и няколко други подобни скама, предизвикани от адуер, като Immediately Call Apple Support scamUpdates were released for your version of Chrome scamAppleCare And Warranty и много други. Докато авторите на тези скамове обикновено се опитват да накарат потребителите да платят за безполезен софтуер, Apple wants to make changes може да използва данните за Mac за отдалечен достъп и инсталиране на зловреден софтуер, като кийлогъри, рансъмуер или софтуер за копаене на крипто валута.

Подобни инфекции са доста често срещани и изключително опасни, тъй като представляват сериозен риск за поверителността, като кражба на пари и дори и на самоличност. Затова не въвеждайте никакви данни, ако видите съобщението Apple wants to make changes, а просто го затворете. И все пак, самият факт, че тези фалшиви предупреждения присъстват в устройството ви, показва, че има инфекция с потенциално нежелана програма. За да премахнете вируса  Apple wants to make changes, трябва да сканирате компютъра си с помощта на програма против зловреден софтуер. 

Веднага след като бъдат деинсталирани всички съмнителни приложения, трябва да проверите за остатъчни компоненти, останали от потенциално нежеланата програма. Съветваме ви за този процес да използвате автоматични инструменти като ReimageIntego.

Наред с фалшивите изскачащи прозорци, потребителите най-вероятно ще забележат и повишеното количество на рекламите. Ако кликнат върху някоя от тях, те могат да бъдат пренасочени към зловредни уеб страници и да бъдат подтикнати да инсталират друг неистински софтуер. Освен това потребителите трябва да се занимават с проблеми свързани с постоянно пренасочване, както и фалшиви резултати от търсенето. Затова е много важно да избягвате всякакви линкове, докато вирусът Apple wants to make changes се намира с системата ви.

Адуерът Apple wants to make changesApple wants to make changes е фалшиво предупреждение, което е предизвикано от адуер.

Някои адуерни програми могат да представляват сериозна опасност – избягвайте тяхната инсталация

Някои по-агресивни адуерни програми могат да бъдат сметнати за зловреден софтуер, тъй като тяхната цел е да откраднат лична информация, пари или да инжектират вируси в компютъра. Затова избягването на подобни заплахи ще ви спести доста притеснения. Специалистите по сигурност от bedynet.ru съветват потребителите да вземат следните предпазни мерки:

 • Избягвайте съмнителни уеб страници (торенти, сайтове за споделяне на файлове, порно и хазартни сайтове и др.);
 • Преди изтеглянето на какъвто и да е софтуер, уверете се, че сте потърсили мнения за него онлайн;
 • Когато инсталирате приложението, прочетете внимателно Общите условия и Политиката за поверителност;
 • Не пропускайте стъпки като бързате и многократно натискате бутона  “Next/Напред”;
 • За да избегнете групиран софтуер (известен още като потенциално нежелани програми), избирайте Разширени инсталационни настройки, вместо Препоръчителни;
 • Махайте всички отметки за инсталиране от браузър-разширения, системни оптимизатори, даунлоуд мениджъри, добавки, ленти с инструменти и друг безполезен софтуер;
 • Уверете се, че инсталираната програма не инициира съмнителни изскачащи прозорци или пренасочвания към съмнителни сайтове. Измамното приложение, което сте искали да инсталирате, може също да се окаже адуер;
 • Сканирайте компютъра си с програма против зловреден софтуер и я поддържайте актуализирана.

Отървете се от потенциално нежелани програми, които предизвикват Apple wants to make changes

Много потребители в официалните форуми на Mac задават въпроси относно споменатото съобщение. Отговорът е много прост: изскачащото съобщение е фалшиво и премахването на Apple wants to make changes е единственият начин да го спрете. За да постигнат това, потребителите трябва да премахнат адуера или други потенциално нежелани програми от техните Mac компютри.

Въпреки че е възможно и ръчното премахване на вируса Apple wants to make changes, не ви препоръчваме да го правите. След премахването на съмнителните приложения, в устройството ви могат да се запазят остатъчни компоненти от потенциално нежеланата програма. Затова чрез използването на надежден антивирусен софтуер, няма да се притеснявате за зловредни изскачащи прозорци. Функцията за защита в реално време ще блокира по-голяма част от входящия адуер.  

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Apple wants to make changes:

Премахване на Apple wants to make changes от Mac OS X система

Следвайте внимателно тези стъпки, за да се отървете от вируса Apple wants to make changes virus:

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Apple wants to make changes или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Apple wants to make changes от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Apple wants to make changes и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Apple wants to make changes. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Apple wants to make changes от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Apple wants to make changes трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Apple wants to make changes от Mozilla Firefox (FF)

За да нулирате настройките на Mozilla Firefox, направете следното:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Apple wants to make changes и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Apple wants to make changes. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Apple wants to make changes от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Apple wants to make changes и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Apple wants to make changes. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Apple wants to make changes от Safari

След като бъде премахната потенциално нежеланата програма, почистете браузъра си Safari по следния начин:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Apple wants to make changes или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Apple wants to make changes. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-apple-wants-to-make-changes.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Apple wants to make changes

Your email address will not be published. Required fields are marked *