Премахнете Cloudfront (Лесно упътване за премахване) - окт. 2018 актуализация

Упътване за премахване на Cloudfront

Какво е Cloudfront?

Cloudfront – услуга свързана с Amazon, с която хакерите злоупотребяват

Изображение, показващо сайта на CloudFront

Amazon Cloudfront е легитимна услуга, подобна на Amazonaws. Обаче е била използвана от хакерите за разпространение на зловредно съдържание и инфектиране на потребителите с потенциално нежелани програми (PUPs) или дори зловреден софтуер. Вирусът Cloudfront може да се използва за показването на натрапващи се реклами, изскачащи реклами, банери или друго търговско съдържание със същия индикатор – команден ред cloudnet.net.

Има няколко версии на вируса Cloudfront.net, например D2pezc1a2cl20m.cloudfront.net, D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net и други. Те най-често се появяват на iPhone, Mac OS X и други подобни продукти, работещи с операционна система iOS, но няма никаква гаранция, че няма да се появят и в Windows. В случай на заразяване вие ще бъдете информирани, че някоя от програмите ви не е актуализирана или че компютърът ви е заразен с някакъв вирус и след това ще трябва да наберете даден телефонен номер. В никакъв случай не правете това, тъй като може да се окаже най-лесният начин да загубите личната си информация или парите си.

Важно е да споменем, че Amazon CloudFront е легитимна услуга. В статията, обаче, става въпрос за потенциално опасни приложения, които се възползват от безопасни уеб страници. Имайки предвид, че името е едно и също, може да се окажете пренасочени към фалшиви страници имитиращи Amazon или заразени домейни, прикриващи се под името на компанията.

Що се отнася до адуера, не е трудно да забележите Cloudfront, тъй като той пренасочва своите потребители към уеб страници, които не са им познати. Тази склонност за пренасочване не само е досадна – освен че засипва потребителите с досадни изскачащи реклами, адуерът може да ги накара да посетят и несигурни домейни.

Интересно е, че тази инфекция за браузър показва специфичен имунитет към някои опити за премахване. За да премахнете вируса Cloudfront.net от устройството, трябва да използвате няколко метода, както ръчен, така и автоматичен. Що се отнася до последния, може да стартирате FortectIntego, за да ускорите процеса.

Изображение на анализа на Cloudfront.netВъпреки че антивирусната ви програма може да се опита да блокира достъпа ви до сайта cloudfront.net, в някои случаи може да бъдете пренасочени към поддържана от реклами уеб страница.

Както вече споменахме, този зловреден софтуер не може да похищава стандартните операционни системи Windows. Потребителите на iOS се оплакват и от проблема „Cloudfront.net iPhone“. В действителност по-голямата част от вирусите са предназначени да инфектират операционна система Windows, но този адуер изглежда е ориентиран и към останалите потребителите.

Ако се чудите какво представлява вирусът cloudfront.net за android и как да се справите с него, попаднали сте на правилното място. По принцип по-лесно е да унищожите адуера от стационарен компютър, а мобилните потребители е добре да използват автоматично премахване. Ако търсите ръководство за премахване на Cloudfront.net, инсталирайте FortectIntego и сканирайте системата.

Версии на вируса Cloudfront.net

D2pezc1a2cl20m.cloudfront.net. Тази версия на рекламното приложение обикновено промотира различни приложения или браузър-разширения, които се класифицират и като потенциално нежелани програми. Освен това може да показва и изскачащи реклами, които предупреждават за липсващи актуализации на Java или Flash Player. Няма съмнение, че подобни реклами са фалшиви и потребителите не трябва да ги отварят, за да избегнат проникване на зловредния софтуер или пренасочване към скам уеб страници.

D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net. Този вариант на адуера е предназначен да показва различни реклами, като се започне от ваучери за отстъпка и оферти за пазаруване и се стигне до актуализации и изтегляне на безплатен софтуер. Може да показва огромно количество реклами, които да покриват текста или друго важно съдържание на уеб страницата. Агресивните реклами помагат на своите създатели да генерират приход по схемата плащане за клик (pay-per-click). Обаче по този начин потребителите могат да кликнат и върху зловредна реклама. Затова премахването на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net е задължително.

Методи на разпространение на поддържаните от реклами приложения

Инфекцията заразява компютрите на потребителите чрез адуерен скрипт. Поради тази гъвкава форма, почти е невъзможно да я забележите като програма. И все пак това не понижава риска да бъдете пренасочени в резултат на похищението.

Скриптовете могат да бъдат разположени в различни спонсорирани уеб страници. Дори и да не посещавате сайтове за видео стрийминг, все пак може да се сблъскате с адуера на домейн, предлагащ съмнителни скенери за зловреден софтуер или да попаднете в подобен сайт след отваряне на линк, изпратен от приятел. За да намалите опасността от сблъсък със зловреден софтуер, актуализирайте приложенията си за сигурност и активирайте защитата за фишинг и съмнителни URL адреси. А сега нека разгледаме възможностите за премахване. Ако разполагате с

Ръководство за премахване на Aws Cloudfront

Обичайните грешки, които ще получавате в присъствието на Cloudfront.net, са:

cloudfront wasn’t able to connect to the origin/cloudfront не успя да се свърже с източника

или

cloudfront attempted to establish a connection with the origin/cloudfront се опитва да установи връзка с източника

Потребителите на стационарни компютри могат да направят цялостно нулиране на настройките на браузъра, за да премахнат всички вирусни елементи на Cloudfront от браузъра. Освен това, препоръчително е и да сканирате устройството с инструмент за премахване на зловреден софтуер. Ако си имате работа с версията на вируса Cloudfront за iPhone, долните инструкции може да са ви от полза:

 • кликнете върху появилия се бутон за блокиране на известия (Block Alerts), след като сте затворили рекламата няколко пъти;
 • принудително затворете Safari, ако изскачащите прозорци не изчезнат;
 • Отидете в Настройки > Safari, след това натиснете Clear History (Изтриване на историята) и Website Data (Данни от уеб страници).

След като се отървете от този вирус на iPhone, може да приложите същите стъпки и за вашия Mac. По-долу ще намерите инструкции предназначени за различни браузъри. И нека да приключим с премахването на Cloudfront. Не забравяйте, че всички потребителите трябва да са наясно с опасностите на адуера, независимо от това дали живеят в Германия или Гърция, тъй като адуера поразява браузърите по цял свят.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Cloudfront

Деинсталиране от Windows

Следвайте това ръководство, за да премахнете Cloudfron.net от Windows:

За да премахнете Cloudfront от устройства с Windows 10/8, следвайте дадените по-долу стъпки:

 1. Въведете Control Panel (Контролен панел) в полето за търсене на Windows и натиснете Enter или кликнете върху резултатите от търсенето.
 2. В Programs/Програми, изберете Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. От списъка открийте записите свързани с Cloudfront (или всякакви други инсталирани наскоро съмнителни програми).
 4. Кликнете с десния бутон на мишката върху приложението и изберете Uninstall/Деинсталиране.
 5. Ако се появи User Account Control/Управление на потребителски профили натиснете Yes/Да.
 6. Изчакайте да се финализира деинсталацията и натиснете OK. Деинсталиране от Windows

Ако използвате Windows 7/XP, използвайте следните инструкции:

 1. Кликнете върху старт менюто Windows Start > Control Panel/Контролен панел разположен в десния прозорец (ако използвате Windows XP, кликнете върху Add/Remove Programs/Добавяне/премахване на програма).
 2. В Контролния панел, изберете Programs/Програми > Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. Изберете нежеланото приложение като кликнете върху него веднъж.
 4. В горния край натиснете Uninstall/Change/Деинсталиране/Промяна.
 5. В прозореца за потвърждение, изберете Yes/Да.
 6. Натиснете OK след като процеса по премахване бъде финализиран.

Премахване на Cloudfront от Mac OS X система

Тези инструкции ще ви помогнат да премахнете адуера от системата:

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Cloudfront или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изтриване на нежелани разширения от МS Edge:

 1. Натиснете Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете Разширения/Extensions.
 2. От списъка изберете разширението и кликнете върху иконата със зъбно колело.
 3. Кликнете върху Деинсталиране/Uninstall най-отдолу. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистете бисквитките и данните от сърфиране:

 1. Кликнете върху Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете  Поверителност и сигурност/Privacy & security.
 2. В раздела Изтриване на данните за сърфиране/Clear browsing data, натиснете бутона Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 3. Изберете всичко (с изключение на пароли, въпреки че може да искате да включите също и разрешителни за медии, ако е приложимо) и натиснете Изтриване/Clear. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Възстановете настройките за нов раздел и начална страница:

 1. Кликнете върху иконата на менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. След това намерете раздел При стартиране/On startup.
 3. Натиснете Деактивирай/Disable в случай че откриете съмнителен домейн.

 Ако горният метод не сработи, нулирайте настройките на MS Edge по следния начин:

 1. Натиснете Ctrl + Shift + Esc, за да отворите Мениджъра на задачите/Task Manager.
 2. Натиснете стрелката Повече информация/More details в дъното на прозореца.
 3. Изберете раздел Информация/Details.
 4. Сега скролнете надолу и намерете всички записи, които съдържат Microsoft Edge в името си. Кликвате с десен бутон на всеки един от тях и избирате Край на задачата/End Task, за да прекъснете работата на MS Edge. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Ако този начин не успее да ви помогне, ще трябва да използвате разширения метод за нулиране настройките на Edge. Не забравяйте, че преди това трябва да архивирате данните си. 

 1. В компютъра си намерете следната папка: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Натиснете Ctrl + A на клавиатурата, за да изберете всички папки.
 3. Кликнете с десен бутон върху тях и изберете Изтриване/Delete Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge
 4. Сега кликнете с десен бутон на мишката върху Start бутона и изберете Windows PowerShell (Admin).
 5. Когато се отвори новия прозорец, копирайте и поставете следната команда и след това натиснете Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Инструкции за базиран на Chromium Edge

Изтрийте разширенията от MS Edge (Chromium):

 1. Отворете Edge и изберете Настройки/Settings > Extensions/Разширения.
 2. Изтрийте нежеланите разширения като натиснете Премахване/Remove. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистване на кеша и данните за сайта:

 1. Отворете Меню/Menu и отидете в Настройки/Settings.
 2. Изберете Поверителност и услуги/Privacy and services.
 3. Под Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data, натиснете Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 4. Под Времеви диапазон/Time range, изберете През цялото време/All time.
 5. Изберете Почистване сега/Clear now. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на базиран на Chromium MS Edge:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. От лявата страна изберете Нулиране на настройките/Reset settings.
 3. Изберете Възстановяване на настройките до стойностите им по подразбиране/Restore settings to their default values.
 4. Потвърдете с Възстанови/Reset. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Премахване на опасни разширения:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и кликнете върху Menu/Меню (три хоризонтални линии в горния десен ъгъл на прозореца).
 2. Изберете Add-ons/Добавки.
 3. Тук изберете плъгини, които са свързани с Cloudfront и натиснете Remove/Премахване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулирайте началната страница:

 1. Кликнете върху трите хоризонтални линии в горния десен ъгъл, за да се отвори менюто.
 2. Изберете Options/Опции.
 3. В опциите Home/начална страница, въведете предпочитан от вас сайт, който ще се отваря всеки път, когато отворите Mozilla Firefox.

Изчистете бисквитките и данните за уеб страницата:

 1. Натиснете Menu/Меню и изберете Options/Опции.
 2. Отидете в раздел Privacy & Security/Поверителност и сигурност.
 3. Скролнете надолу докато откриете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата.
 4. Натиснете Clear Data/Изчистване на данните…
 5. Изберете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата, както и Cached Web Content/Кеширано уеб съдържание и натиснете Clear/Изчистване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

В случай че Cloudfront не бъде премахнато след като сте изпълнили горните инструкции, нулирайте настройките на Mozilla Firefox:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и натиснете Menu/Меню.
 2. Отидете в Help/Помощ и след това изберете Troubleshooting Information/Информация за разрешаване на проблеми. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox
 3. В раздела Give Firefox a tune up/Настройки на Firefox кликнете върху Refresh Firefox…/Опресняване на Firefox…
 4. След като се появи изскачащия прозорец, потвърдете действието като натиснете Refresh Firefox/Опресняване на Firefox – това трябва да финализира премахването на Cloudfront. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Google Chrome

Изтриване на зловредните разширения от Google Chrome:

 1. Отворете Google Chrome, кликнете върху Менюто/Menu (три вертикални точки в горния десен ъгъл) и изберете Още инструменти/More tools > /Разширения/Extensions.
 2. В новоотворения прозорец ще видите всички инсталирани разширения. Деинсталирайте всички съмнителни плъгини, които могат да имат връзка с Cloudfront като кликнете върху Премахване/Remove. Нулиране на настройките на Google Chrome

Изчистете кеш паметта и уеб данните от Chrome:

 1. Кликнете върху Меню/Menu и изберете и изберете Настройки/Settings.
 2. В раздела Поверителност и сигурност/Privacy and security, изберете Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data.
 3. Изберете История на сърфиране, бисквитки и други данни за сайта/Browsing history, Cookies and other site data, както и Кеширани изображения/Cached images и файлове/files.
 4. Натиснете Изтриване на данни/Clear data. Нулиране на настройките на Google Chrome

Промяна на началната страница:

 1. Кликнете върху менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. Потърсете съмнителен сайт като Cloudfront в раздела При стартиране/On startup.
 3. Кликнете върху Отваряне на специфична или няколко страници/Open a specific or set of pages и кликнете върху трите точки, за да се появи опцията Премахване/Remove.

Нулиране на настройките на Google Chrome:

Ако предните методи не са успели да ви помогнат, нулирайте настройките на Google Chrome, за да елиминирате всички компоненти на Cloudfront:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. В Настройки/Settings, скролвате надолу и кликвате върху Разширени/Advanced.
 3. Отново скролвате надолу и намирате раздела Нулиране и изчистване/ Reset and clean up.
 4. Сега натискате Възстановяване на настройките към първоначалното им състояние/Restore settings to their original defaults.
 5. Потвърдете с Нулиране на настройките/Reset settings за да финализирате премахването на Cloudfront. Нулиране на настройките на Google Chrome

Нулиране на настройките на Safari

Извършете тези стъпки за пълното премахване на адуера Cloufront.net.

Премахнете нежеланите разширения от Safari:

 1. Кликнете върху Safari > Preferences…/Предпочитания…
 2. В новия прозорец, изберете Extensions/Разширения.
 3. Изберете нежеланото приложение свързано с Cloudfront и изберете Uninstall/Деинсталирай. Нулиране на настройките на Safari

Изчистете бисквитките и други данни за уеб страници от Safari:

 1. Кликнете Safari > Clear History…/Изчисти история
 2. От падащото меню под Clear/Изчисти, изберете all history/цялата история.
 3. Потвърдете с Clear History/Изчисти историята. Нулиране на настройките на Safari

Нулирайте настройките на Safari, ако горните стъпки не са ви помогнали:

 1. Кликнете върхуSafari > Preferences…/Предпочитания…
 2. Отидете в раздел Advanced/Разширени.
 3. Поставете тикче на Show Develop menu/Показване на менюто за разработка в лентата с менюто.
 4. От лентата с менюто, кликнете Develop, и след това изберете Empty Caches/Изчисти кеш. Нулиране на настройките на Safari

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Cloudfront и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици