Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете Cloudfront (Лесно упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Cloudfront – услуга свързана с Amazon, с която хакерите злоупотребяват

Изображение, показващо сайта на CloudFront

Amazon Cloudfront е легитимна услуга, подобна на Amazonaws. Обаче е била използвана от хакерите за разпространение на зловредно съдържание и инфектиране на потребителите с потенциално нежелани програми (PUPs) или дори зловреден софтуер. Вирусът Cloudfront може да се използва за показването на натрапващи се реклами, изскачащи реклами, банери или друго търговско съдържание със същия индикатор  –  команден ред cloudnet.net.

Има няколко версии на вируса Cloudfront.net, например D2pezc1a2cl20m.cloudfront.net, D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net и други. Те най-често се появяват на iPhone, Mac OS X и други подобни продукти, работещи с операционна система iOS, но няма никаква гаранция, че няма да се появят и в Windows. В случай на заразяване вие ще бъдете информирани, че някоя от програмите ви не е актуализирана или че компютърът ви е заразен с някакъв вирус и след това ще трябва да наберете даден телефонен номер. В никакъв случай не правете това, тъй като може да се окаже най-лесният начин да загубите личната си информация или парите си. 

Важно е да споменем, че Amazon CloudFront е легитимна услуга. В статията, обаче, става въпрос за потенциално опасни приложения, които се възползват от безопасни уеб страници. Имайки предвид, че името е едно и също, може да се окажете пренасочени към фалшиви страници имитиращи Amazon или заразени домейни, прикриващи се под името на компанията. 

Що се отнася до адуера, не е трудно да забележите Cloudfront, тъй като той пренасочва своите потребители към уеб страници, които не са им познати. Тази склонност за пренасочване не само е досадна – освен че засипва потребителите с досадни изскачащи реклами, адуерът може да ги накара да посетят и несигурни домейни.

Интересно е, че тази инфекция за браузър показва специфичен имунитет към някои опити за премахване. За да премахнете вируса Cloudfront.net от устройството, трябва да използвате няколко метода, както ръчен, така и автоматичен. Що се отнася до последния, може да стартирате ReimageIntego, за да ускорите процеса.

Изображение на анализа на Cloudfront.netВъпреки че антивирусната ви програма може да се опита да блокира достъпа ви до сайта cloudfront.net, в някои случаи може да бъдете пренасочени към поддържана от реклами уеб страница.

Както вече споменахме, този зловреден софтуер не може да похищава стандартните операционни системи Windows. Потребителите на iOS се оплакват и от проблема “Cloudfront.net iPhone”. В действителност по-голямата част от вирусите са предназначени да инфектират операционна система Windows, но този адуер изглежда е ориентиран и към останалите потребителите.

Ако се чудите какво представлява вирусът cloudfront.net за android и как да се справите с него, попаднали сте на правилното място. По принцип по-лесно е да унищожите адуера от стационарен компютър, а мобилните потребители е добре да използват автоматично премахване. Ако търсите ръководство за премахване на Cloudfront.net, инсталирайте ReimageIntego и сканирайте системата.

Версии на вируса Cloudfront.net

D2pezc1a2cl20m.cloudfront.net. Тази версия на рекламното приложение обикновено промотира различни приложения или браузър-разширения, които се класифицират и като потенциално нежелани програми. Освен това може да показва и изскачащи реклами, които предупреждават за липсващи актуализации на Java или Flash Player. Няма съмнение, че подобни реклами са фалшиви и потребителите не трябва да ги отварят, за да избегнат проникване на зловредния софтуер или пренасочване към скам уеб страници.

D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net. Този вариант на адуера е предназначен да показва различни реклами, като се започне от ваучери за отстъпка и оферти за пазаруване и се стигне до актуализации и изтегляне на безплатен софтуер. Може да показва огромно количество реклами, които да покриват текста или друго важно съдържание на уеб страницата. Агресивните реклами помагат на своите създатели да генерират приход по схемата плащане за клик (pay-per-click). Обаче по този начин потребителите могат да кликнат и върху зловредна реклама. Затова премахването на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net е задължително.

Методи на разпространение на поддържаните от реклами приложения

Инфекцията заразява компютрите на потребителите чрез адуерен скрипт. Поради тази гъвкава форма, почти е невъзможно да я забележите като програма. И все пак това не понижава риска да бъдете пренасочени в резултат на похищението.  

Скриптовете могат да бъдат разположени в различни спонсорирани уеб страници. Дори и да не посещавате сайтове за видео стрийминг, все пак може да се сблъскате с адуера на домейн, предлагащ съмнителни скенери за зловреден софтуер или да попаднете в подобен сайт след отваряне на линк, изпратен от приятел. За да намалите опасността от сблъсък със зловреден софтуер, актуализирайте приложенията си за сигурност и активирайте защитата за фишинг и съмнителни URL адреси. А сега нека разгледаме възможностите за премахване. Ако разполагате с  

Ръководство за премахване на Aws Cloudfront 

Обичайните грешки, които ще получавате в присъствието на Cloudfront.net, са:

cloudfront wasn’t able to connect to the origin/cloudfront не успя да се свърже с източника

или

cloudfront attempted to establish a connection with the origin/cloudfront се опитва да установи връзка с източника

Потребителите на стационарни компютри могат да направят цялостно нулиране на настройките на браузъра, за да премахнат всички вирусни елементи на Cloudfront от браузъра. Освен това, препоръчително е и да сканирате устройството с инструмент за премахване на зловреден софтуер. Ако си имате работа с версията на вируса Cloudfront за iPhone, долните инструкции може да са ви от полза:

 • кликнете върху появилия се бутон за блокиране на известия (Block Alerts), след като сте затворили рекламата няколко пъти; 
 • принудително затворете Safari, ако изскачащите прозорци не изчезнат;
 • Отидете в Настройки > Safari, след това натиснете Clear History (Изтриване на историята) и Website Data (Данни от уеб страници).

След като се отървете от този вирус на iPhone, може да приложите същите стъпки и за вашия Mac. По-долу ще намерите инструкции предназначени за различни браузъри. И нека да приключим с премахването на Cloudfront. Не забравяйте, че всички потребителите трябва да са наясно с опасностите на адуера, независимо от това дали живеят в Германия или Гърция, тъй като адуера поразява браузърите по цял свят.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Cloudfront:

Премахване на Cloudfront от Windows системи

Следвайте това ръководство, за да премахнете Cloudfron.net от Windows:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Cloudfront и свързани програми
  Тук потърсете Cloudfront или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Cloudfront от Mac OS X система

Тези инструкции ще ви помогнат да премахнете адуера от системата:

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Cloudfront или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Cloudfront от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Cloudfront и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Cloudfront. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Cloudfront от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Cloudfront трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Cloudfront от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Cloudfront и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Cloudfront. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Cloudfront от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Cloudfront и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Cloudfront. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Cloudfront от Safari

Извършете тези стъпки за пълното премахване на адуера Cloufront.net.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Cloudfront или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Cloudfront. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-cloudfront.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Cloudfront

Your email address will not be published. Required fields are marked *