Степен на сериозност:  
  (6/100)

Премахнете Comcast.net (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

от Jake Doevan - -   Comcast.net redirect | Тип: Браузърни плъгини

Опасности свързани с Comcast.net

Търсачката Comcast.net

Вирусът Comcast.net е термин, който характеризира зловреден софтуер, използван за подмамване на неподозиращите потребители на Comcast Xfinity към компрометирани уеб страници. Comcast е американски телекомуникационен конгломерат и най-голямата телевизионна компания в света и определено не е  ненадеждна. Официалната уеб страница на гиганта в момента е Xfinity.com.

Клиенти на компанията съобщават, че като кликнат в търсачката на on xfinity.comcast.net биват пренасочвани към съмнителни домейни и получават много реклами в нови раздели на браузъра. Някои жертви посочват, че са изгубили контрол над компютрите си и се е наложило да ги рестартират, за да могат временно да решат проблема. 

Освен това компанията предоставя и своя собствена търсачка за потребителите, които желаят да я ползват. Тя заменя началната страница на потребителя с my.xfinity.com или просто xfinity.com. И двете са напълно легитимни, но все пак потребителите, които не желаят да използват услугите за търсене предоставени от Comcast може да искат да ги премахнат от браузърите си. Това може да бъде направено много лесно – следвайте инструкциите, които са дадени под статията. 

Comcast.net (който в момента пренасочва към Xfinity.com) е много разнообразен уеб сайт, който предлага абониране за различни услуги. Тук може да си направите електронна поща, да се регистрирате за DVR мениджър, Контрол на дома и сигурността, Постоянна сигурност и други услуги. Освен това показва информация за най-новите събития, видео, прогноза за времето и подобни неща, от които хората се интересуват.

Според специалистите за сигурност тази уеб страница е безопасна и няма нищо общо с вируси, така че може да я използвате колкото често желаете.

И все пак, има някои неща, които са ги насърчили да включат comcast.net към категорията на “потенциално опасните програми”. Както разкрива Декларацията за поверителността, Comcast събира информация за посетителите си и може да ги споделя с трети лица.  

Освен това Comcast.net може да оставя браузър-добавката си във всеки един от уеб браузърите ви и може да промени началната ви страница и търсачката по подразбиране, без да иска съответното позволение за това. След това може да започнете да забелязвате изскачащите реклами по време на сърфирането си. 

Уеб страницата Comcast.net и други измами, с които трябва да сте внимателниComcast.net (сега Xfinity.com) е легитимна уеб страница, но измамниците използват името на голямата компания в различни кампании с фалшиви реклами, с които трябва да сте много внимателни.

Понякога тези реклами може да съдържат линкове, които отвеждат потребителите към непознати уеб страници на трети лица, така че трябва да сте много внимателни. Ако не искате да си имате работа с пренасочванията на Xfinity, забавяния, изскачащи реклами и понякога дори проследяване, помислите за сканиране на компютъра си с надежден антишпионски софтуер.  

Обмислите инсталирането на ReimageIntego или друг надежден инструмент за сигурност за да проверите компютъра си и да си гарантирате, че е чист от шпионски софтуер или по-опасни вируси. 

Клиентите на Comcast – жертва на атака с фалшива реклама през декември 2015

Анализаторите на зловреден софтуер съобщават, че за известно време търсачката Xfinity показва злонамерени реклами в резултатите от търсенето. Според специалистите, кликването върху реклама пренасочва жертвите към сайта Sattvpro.com и също причинява много пренасочвания на жертвата към компрометирана уеб страница, на която се помещава експлоатационния инструмент Nuclear.

Експлоатационният инструмент Nuclear е добре познат набор от зловредни скриптове, който се използва за разпространението на опасен малуер като например CryptoWall. И все пак, пускането на злонамерен вирус в компютъра на жертвата не е единствената злина, която може да ви сполети. 

Фалшивата рекламна кампания също рекламира фишинг уеб страница Xfinity, която насърчава да се обадите уж на техническа поддръжка (това всъщност е скам). Измамната уеб страница съобщава на жертвата, че “Плъгинът за сигурност на Comcast's е засякъл съмнителна дейност от вашия IP адрес” и предлага да се обадите на безплатен номер “за техническа помощ”.

Но единствената цел на това е свързване на жертвата с измамниците, които да се опитат да измъкнат пари от нея. 

Измамниците може да използват името на  Comcast да заблудят компютърните потребители

Що се отнася до измамите за техническа поддръжка, добре е да знаете, че те активно използват зловреден софтуер, за да показват измамни съобщения в компютъра на жертвата. Затова, ако неочаквано се появи изскачащ прозорец, съдържащ логото на Comcast на екрана ви и иска от вас да се обадите на “Отдела за обслужване на клиенти на Xfinity” или започва с това, че “е засечена сериозна неизправност” в Windows компютъра ви, трябва да сте наясно, че си имате работа със скам за техническа поддръжка. И все пак, вирусът изобщо не причинява описаните в изскачащия прозорец проблеми, а просто иска да измъкне пари от вас. 

Имайте предвид, че измамниците може да използват надеждното име на Xfinity или Comcast в прецизно съставени фишинг имейли. Ако някога получите странен имейл от голяма компания, в който от вас се иска да потвърдите личните си данни или имейл адреса си, не кликвайте върху предоставените линкове или прикачени файлове, освен ако не сте 100% сигурни, че съобщението действително е от Comcast.

Не забравяйте, че измамниците няма да се поколебаят, а ще направя всичко възможно да заразят компютрите на невнимателните потребители и да откраднат личната им информация или да ги накарат да похарчат пари за безполезни продукти или услуги.

Избягвайте инсталирането на съмнителен софтуер като следвате тези правила за сърфиране

Рекламите на Comcast, пренасочванията и други неудобства може да започнат да ви притесняват във всеки един от браузърите, включително Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox и др. Това може да се случи след инсталирането на лентата с инструменти Xfinity.

Обикновено, споменатите вече проблеми започват да пречат на потребителите след инсталиране на безплатен софтуер, защото голяма част от безплатните програми участват в разпространението на съмнителни браузър-добавки, разширения, плъгини и ленти с инструменти. 

Този метод на разпространение се нарича “бандлинг”, тъй като потребителите не са изрично предупредени какъв ефект може да има безплатния софтуер върху компютъра им. Имайте предвид, че проблемът може и изобщо да не е свързан с Comcast. За да бъде компютъра ви в безопасност, ви предлагаме следните съвети предоставени от екипа на Zondervirus.nl:

 • Ако искате да избегнете неочаквани изтегляния или промени в системата, уверете се, че сте прочели Декларацията за поверителност, Лицензионното споразумение за крайния потребител и друга подобна информация за безплатния софтуер. 
 • Освен това избирайте потребителски или разширени инсталационни настройки и махайте всички отметки, които твърдят, че се съгласявате да промените началната си страница или търсачка по подразбиране, или твърдят, че искате да инсталирате свързаната лента с инструменти (Xfinity Toolbar) или други добавки за браузър, разширения или плъгини.
 • Избягвайте да кликвате върху съмнителни реклами в резултатите от търсенето. Не забравяйте, че дори легитимните търсачки могат да станат жертва на кибер атака и без да знаят да предоставят заблуждаващи реклами за известно време. 

Ако смятате, че вече сте разрешили инсталацията на браузър-похитител, следвайте долното ръководство и премахнете компонентите свързани Comcast.net от компютърната си система.

Инструкции за премахване на Comcast.net 

Технически погледнато Comcast НЕ е ВИРУС! Може да използвате услугите им без притеснения. Всичко, което правят, е намиране на различни начини за събиране на информация и неподходящо показване на реклами. Вирусът Comcast.net е термин, който обикновено се използва да опише зловредния софтуер, предоставян от резултатите от търсенето на Xfinity през 2015.

Телекомуникационната компания успява бързо да разреши проблема и търсачката може да се ползва отново безопасно. И все пак, отварянето на случайни реклами онлайн може да бъде опасно, затова ви съветваме да сте внимателни, когато ги разглеждате. Ако нещо ви се струва подозрително, просто го подминете. 

В случай, че се сблъсквате с прекалено много пренасочвания на Comcast.net или получавате прекалено много досадни изскачащи реклами, добре е да направите пълно системно сканиране с актуализиран антишпионски софтуер или да използвате подробното ръководство, което ще намерите по-долу. Бъдете много внимателни, когато изберете ръчния метод за премахване и се уверете, че сте изпълнили всичко стъпка по стъпка. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Comcast.net:

Премахване на Comcast.net от Windows системи

Ако подозирате, че на компютъра ви има съмнителна програма, която предизвиква пренасочвания към фишинг страници на Comcast или причинява други досадни дейности, деинсталирайте всяка съмнителна програма, която може да откриете, като използвате даденото по-долу ръководство. Не забравяйте да проверите и добавките на браузъра.  

И все пак, ако единственото нещо, което искате да премахнете от компютъра, е търсачката Xfinity, която се появява в браузъра ви, използвайте инструкциите, които сме предоставили за потребителите на Edge, IE, Firefox, Chrome и Safari./GI]

[GI=mac-os-x]

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Comcast.net и свързани програми
  Тук потърсете Comcast.net или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Comcast.net от преките пътища на Comcast.net
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Comcast.net от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Comcast.net и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Comcast.net. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Comcast.net от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Comcast.net трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Comcast.net от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Comcast.net и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Comcast.net. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Comcast.net от Google Chrome

Ако не искате да държите началната страница Comcast в Chrome, премахнете лентата с инструменти Xfinity от браузъра, като използвате дадените инструкции и след това нулирайте настройките на Chrome.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Comcast.net и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Comcast.net. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Comcast.net от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Comcast.net или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Comcast.net, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Comcast.net. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-comcast-net.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Comcast.net

Your email address will not be published. Required fields are marked *