Степен на сериозност:  
  (9/100)

Премахнете D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Вирусът D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net причинява проблеми свързани със сърфирането

Пример за рекламите на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net

D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net е домейн, използван от потенциално нежелана програма (PUP), която е програмирана да показва реклами, да предизвиква пренасочвания и да следи информацията за потребителите. Изследователите на зловреден софтуер твърдят, че е идентичен с вируса D2pezc1a2cl20m.cloudfront.net и принадлежи към същата адуерна група – Cloudfront.

И все пак, искаме да подчертаем, че оригиналната услуга Cloudfront.net е легитимна и е собственост на корпорацията Amazon. Проблемът е, че хакерите използват тази мрежа за предоставяне на съдържание за съмнителните си дейности. Основната им цел е да генерират колкото се може повече приходи от плащане за клик (pay-per-click). Освен това адуерът може да бъде използван и за разпространение на зловредни реклами.

Обикновено рекламите на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net се появяват след неправилна инсталация на безплатен софтуер. Адуерът може да модифицира регистрите на Windows и да промени настройките на всички браузъри, които са инсталирани на засегнатия компютър, включително Chrome, Firefox, Explorer и Safari.

Адуерът D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net използва виртуален слой за да показва рекламно съдържание на трети лица в уеб страницата, която посещавате. Тези реклами може да ви предложат да изтеглите програми за сигурност, да получите ваучери за отстъпка и др. Въпреки това, по-голямата част от тях са фалшиви.

Така или иначе кликването върху тези реклами не е препоръчително поради проблемите с пренасочването на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net. Някои от рекламите може да се окажат зловредни и да заразят компютъра ви с малуер, троякнски коне и други кибер заплахи. 

Този домейн е известен и с това, че промотира hohosearch.com, който е твърде съмнителен инструмент за търсене и действа като браузър-похитител. Докато пренасочванията са по-скоро досадни, отколкото опасни, рекламното приложение може да ви пренасочи към скам за техническа поддръжка или фишинг сайтове.

Поради тази причина ви съветваме да премахнете D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net веднага след появата на първите реклами на екрана ви. Не е трудно да ги разпознаете – те са агресивни, покриват нужното съдържание и съдържат името на адуера в долния край на рекламата. 

Най-бързият начин да премахнете адуера D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net е да сканирате системата с програма против зловреден софтуер като ReimageIntego. Също така може да унищожите потенциално нежеланата програма като следвате подготвеното от нас ръководство.

Изображение на вируса D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.netАдуерът D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net показва голямо количество реклами, които може да се окажат злонамерени.

Методи да разпространение на поддържаните от реклами приложения

Похищението на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net обикновено се случва, когато потребителите изтеглят неправилно безплатни програми. Като казваме неправилно имаме предвид използването на “Бързи” или “Препоръчителни” инсталационни настройки. Проблемът при тях е, че не показват открито информацията за приложения на трети лица, които могат да са прикрепени към основната програма. Според специалистите от No Virus бързият метод на инсталация е популярен измежду компютърните потребители.

Всеки безплатен софтуер или шеъруер често промотира софтуер, който принадлежи към групата на потенциално нежеланите програми. Затова, за да избегнете инсталацията на нежелани приложения, добре е да използвате “Разширени” или “Потребителски” настройки и да наблюдавате инсталационния процес. Щом видите квадратчетата с предварително отбелязани компоненти за изтегляне, махнете отметките от тях.

Премахнете адуера D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net 

Един от начините, по които може да премахнете D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net, е да проверите цялата система. Това означава да проверите инсталираните програми и браузър разширения. След като изтриете всички съмнителни записи, добре е да нулирате и настройките на уеб браузърите. 

Ако долното ръководство за ръчно премахване на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net ви изглежда сложно или времеемко, по-добре е да изберете варианта автоматично премахване. Това изисква единствено сканиране на системата с антивирусен/антишпионски инструмент.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net:

Премахване на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net от Windows системи

Следвайте тези стъпки за да премахнете адуера D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net от Windows:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net и свързани програми
  Тук потърсете D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net от Mac OS X система

Адуерът може да засегне и операционна система Mac OS X. Затова, ако ви притеснява голямото количество съмнителни реклами, следвайте тези стъпки за да се справите с проблема:

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net от Internet Explorer (IE)

Рекламите на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net може да са предизвикани от специфични добавки в Internet Explorer. Затова трябва да ги премахнете.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net от Mozilla Firefox (FF)

Следвайте тези стъпки за да почистите Mozilla Firefox от потенциално нежелани програми:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net от Google Chrome

Ако Chrome ви показва реклами на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net, разгледайте това упътване за да се справите с проблема:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за D2ucfwpxlh3zh3.cloudfront.net

Your email address will not be published. Required fields are marked *