Степен на сериозност:  
  (6/100)

Премахнете DuckDuckGo (Упътване за премахване) - актуализирано Jan 2021

Търсачката DuckDuckGo е надеждна търсачка с няколко недостатъка

Вирусът DuckDuckGo

DuckDuckGo НЕ е вирус! Искаме да сте наясно с това, за да не получите грешно впечатление за софтуера, който има среден трафик от около 15,5 милиона на месец. Имайки предвид популярността му, може вече да сте се натъкнали някъде на Duck Duck Go, особено ако си търсите нов инструмент за търсене, който да не шпионира онлайн действията ви.

Както всички знаем, поверителността е характеристика, която рядко се среща при търсачките и е разпространено твърдението, че тази търсачка може да се използва, ако искате да избегнете проследяване . И все пак, трябва да имате предвид, че DuckDuckGo активно използва стратегии за промотиране. Така че може да се окаже, че търсачката се появила в браузъра ви без пряко позволение. 

Подобни тенденции на разпространение на софтуер не са нови и се считат за легитимни. И все пак те се използват активно както от разработчици на софтуер, така и от доставчици на съмнителни услуги. Ако току що сте открили DuckDuckGo във вашия Mac, iPhone, Android или компютър, единственият, който трябва да обвинявате за това, сте самите вие. Ще попитате защо!?  

Това е така, защото вие сте позволили инсталацията на групирани програми, като сте пропуснали важни стъпки при инсталирането на безплатен софтуер. Ако искате да разберете какви стъпки трябва да извършите, за да избегнете търсачката Duck Duck Go, прочетете статията до края. 

Освен това, веднага след като отворите официалната уеб страница на софтуера, незабавно ще забележите колко повече натиск оказва страницата на навиците ви на сърфиране. Тя може да взаимодейства с вашите сесии на сърфиране, тъй като има склонност да пренасочва потребителите си към други домейни. 

Това явление може да стане доста досадно, тъй като се опитва да промотира спонсорирани уеб страници и се опитва да им помогне да увеличат посетителския си трафик. Ако не искате да се занимавате с тези пренасочвания, препоръчваме ви да премахнете търсачката DuckDuckGo. За да спестите време, инсталирайте ReimageIntego, за да ви помогне.

Последните версии на този инструмент за търсене са съвместими с Android и iOS. Ако се сблъскате с някоя от тях на смартфона или таблета си, най-добре е да ги деинсталирате без да губите много време. Освен вече споменатата склонност към пренасочване, похитителят може да добави свързани плъгини към браузъра ви . Ако това не ви се нрави, текущият ви приоритет трябва да е премахването на DuckDuckGo.

Уеб страницата на адуера DuckDuckGoИзображението показва основния изглед на официалната страница на DuckDuckGo

Веднага след като отворите Декларацията за поверителност или Лицензионното споразумение за крайния потребител на тази търсачка, ще видите, че поверителността е основна грижа на създателите и. Те твърдят, че не събират никаква лична информация и не я споделят с трети лица. Въпреки това, ако прочетете по-нататък, ще забележите следните твърдения, които си противоречат:

“Когато търсите с DuckDuckGo, ние не знаем кои сте и няма начин да свържем търсенията ви с вас. 

Съхраняваме търсенията, но не по лично идентифицируем начин (…) Също така, може да добавяме афилиейт код към някои страници за електронна търговия (например Amazon и eBay), което носи малки комисионни на DuckDuckGo, когато направите покупка от някой от тези сайтове.”

Казано накратко, всяка уеб страница повече или по-малко събира техническа информация за потребителите. Това се прави не само с маркетингови цели, но и да се поддържа сигурността на уеб страниците. Докато използвате тази търсачка, може от време на време да ви се случи да бъдете пренасочени. Това означава, че уеб страницата може да ви отведе към домейните на нейни партньори.

Също така, тези трети лица може да използват различни проследяващи технологии за да събират информация, която определя личните ви предпочитания на сърфиране. След получаването на тази информация, компаниите за онлайн реклама могат да засипят браузъра ви с досадни персонализирани търговски предложения.  

Причини за получаване на нежелани услуги за търсене

Обикновено, евентуално нежеланите програми проникват в компютрите като се скриват при безплатен софтуер. Потребителите също допринасят за тези особености на разпространението, тъй като бързо препускат през инсталационните настройки, без дори да осъзнават, че заедно с легитимните приложения има и “бонус” програми. 

За да избегнете похищение на DuckDuckGo в бъдеще, променете обичайната последователност на инсталационния процес:

 1. Стартирайте инсталационния помощник на софтуера и изберете “Разширени” инсталационни настройки.
 2. Тогава ще забележите няколко квадратчета с поставени отметки, които искат от вас да се съгласите с изтеглянето на допълнителни добавки. Махнете отметките от квадратчетата.

Ако случайно разрешите изтеглянето им и те се инсталират, бъдете спокойни, тъй като тази потенциално нежелана програма може да бъде премахната много лесно.

Лесен начин за премахване на DuckDuckGo

Ако искате да премахнете DuckDuckGo от компютъра си, проверете стъпките за ръчно премахване, които са дадени по-долу. Трябва да деинсталирате тази търсачка и да нулирате настройките на браузъра, за да се отървете от нея. 

След като приключите с процедурата, добре е да помислите и за пълно системно сканиране с антишпионски софтуер, за да сте сигурни, че компютърът ви е е в пълна безопасност и в него няма никакви компютърни паразити. За тази цел ще имате нужда от някоя от програмите за сигурност, които са дадени по-долу. Обновете до последната версия и направете пълно системно сканиране.  

Обикновено премахването на вируса DuckDuckGo от устройството отнема едва няколко минути. И най-накрая, не забравяйте, че личната предпазливост значително намалява вероятността да се сблъскате с кибер заплаха.

Често задавани въпроси (FAQ):

Въпрос. Началната ми страница бе заменена от уеб страницата DuckDuckGo. Въпреки че изглежда добре, забавя компютъра ми и показва много досадни реклами. Реших, че тази търсачка не ми трябва, нито искам да я използвам… Можете ли да ми кажете какво да направя? 

Отговор. Ако DuckDuckGo се е появила като начална страница по подразбиране, а също и като основна търсачка, най-вероятно сте били невнимателни, когато сте инсталирали някое приложение на компютъра си. И все пак това НЕ е вирус, така че може да го използвате за търсене. Ако търсачката, която сте използвали преди това, ви се струва по-добра, съветваме ви да премахнете DuckDuckGo от компютъра си. По-долу ще намерите инструкции за премахването.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на DuckDuckGo:

Премахване на DuckDuckGo от Windows системи

За да премахнете DuckDuckGo ръчно, трябва да изпълните стъпки, които са дадени по-долу. Уверете се, че сте деинсталирали всичко свързано с тази компания.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте DuckDuckGo и свързани програми
  Тук потърсете DuckDuckGo или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете DuckDuckGo от преките пътища на DuckDuckGo
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на DuckDuckGo от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за DuckDuckGo или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на DuckDuckGo от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за DuckDuckGo и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на DuckDuckGo. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на DuckDuckGo от Microsoft Edge

За да оправите Microsoft Edge, трябва да премахнете добавките свързани с DuckDuckGo. Може също така да нулирате и настройките на браузъра.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, DuckDuckGo трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на DuckDuckGo от Mozilla Firefox (FF)

За да спрете да използвате търсачката DuckDuckGo може или да се отървете от свързаните добавки в Mozilla или да нулирате настройките на браузъра.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете DuckDuckGo и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на DuckDuckGo. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на DuckDuckGo от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете DuckDuckGo и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на DuckDuckGo. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на DuckDuckGo от Safari

За да премахнете DuckDuckGo от Safari, трябва да нулирате настройките на този уеб браузър. Това не е вирус, така че може да се опитате да смените началната си страница и търсачката по подразбиране, както е показано в ръководството по-долу.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за DuckDuckGo или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от DuckDuckGo, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на DuckDuckGo. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-duckduckgo.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за DuckDuckGo

Your email address will not be published. Required fields are marked *