Премахнете DuckDuckGo (Упътване за премахване) - актуализирано дек. 2017

Упътване за премахване на DuckDuckGo

Какво е DuckDuckGo?

Търсачката DuckDuckGo е надеждна търсачка с няколко недостатъка

Вирусът DuckDuckGo

DuckDuckGo НЕ е вирус! Искаме да сте наясно с това, за да не получите грешно впечатление за софтуера, който има среден трафик от около 15,5 милиона на месец. Имайки предвид популярността му, може вече да сте се натъкнали някъде на Duck Duck Go, особено ако си търсите нов инструмент за търсене, който да не шпионира онлайн действията ви.

Както всички знаем, поверителността е характеристика, която рядко се среща при търсачките и е разпространено твърдението, че тази търсачка може да се използва, ако искате да избегнете проследяване . И все пак, трябва да имате предвид, че DuckDuckGo активно използва стратегии за промотиране. Така че може да се окаже, че търсачката се появила в браузъра ви без пряко позволение.

Подобни тенденции на разпространение на софтуер не са нови и се считат за легитимни. И все пак те се използват активно както от разработчици на софтуер, така и от доставчици на съмнителни услуги. Ако току що сте открили DuckDuckGo във вашия Mac, iPhone, Android или компютър, единственият, който трябва да обвинявате за това, сте самите вие. Ще попитате защо!?

Това е така, защото вие сте позволили инсталацията на групирани програми, като сте пропуснали важни стъпки при инсталирането на безплатен софтуер. Ако искате да разберете какви стъпки трябва да извършите, за да избегнете търсачката Duck Duck Go, прочетете статията до края.

Освен това, веднага след като отворите официалната уеб страница на софтуера, незабавно ще забележите колко повече натиск оказва страницата на навиците ви на сърфиране. Тя може да взаимодейства с вашите сесии на сърфиране, тъй като има склонност да пренасочва потребителите си към други домейни.

Това явление може да стане доста досадно, тъй като се опитва да промотира спонсорирани уеб страници и се опитва да им помогне да увеличат посетителския си трафик. Ако не искате да се занимавате с тези пренасочвания, препоръчваме ви да премахнете търсачката DuckDuckGo. За да спестите време, инсталирайте FortectIntego, за да ви помогне.

Последните версии на този инструмент за търсене са съвместими с Android и iOS. Ако се сблъскате с някоя от тях на смартфона или таблета си, най-добре е да ги деинсталирате без да губите много време. Освен вече споменатата склонност към пренасочване, похитителят може да добави свързани плъгини към браузъра ви . Ако това не ви се нрави, текущият ви приоритет трябва да е премахването на DuckDuckGo.

Уеб страницата на адуера DuckDuckGoИзображението показва основния изглед на официалната страница на DuckDuckGo

Веднага след като отворите Декларацията за поверителност или Лицензионното споразумение за крайния потребител на тази търсачка, ще видите, че поверителността е основна грижа на създателите и. Те твърдят, че не събират никаква лична информация и не я споделят с трети лица. Въпреки това, ако прочетете по-нататък, ще забележите следните твърдения, които си противоречат:

„Когато търсите с DuckDuckGo, ние не знаем кои сте и няма начин да свържем търсенията ви с вас.

Съхраняваме търсенията, но не по лично идентифицируем начин (…) Също така, може да добавяме афилиейт код към някои страници за електронна търговия (например Amazon и eBay), което носи малки комисионни на DuckDuckGo, когато направите покупка от някой от тези сайтове.”

Казано накратко, всяка уеб страница повече или по-малко събира техническа информация за потребителите. Това се прави не само с маркетингови цели, но и да се поддържа сигурността на уеб страниците. Докато използвате тази търсачка, може от време на време да ви се случи да бъдете пренасочени. Това означава, че уеб страницата може да ви отведе към домейните на нейни партньори.

Също така, тези трети лица може да използват различни проследяващи технологии за да събират информация, която определя личните ви предпочитания на сърфиране. След получаването на тази информация, компаниите за онлайн реклама могат да засипят браузъра ви с досадни персонализирани търговски предложения.

Причини за получаване на нежелани услуги за търсене

Обикновено, евентуално нежеланите програми проникват в компютрите като се скриват при безплатен софтуер. Потребителите също допринасят за тези особености на разпространението, тъй като бързо препускат през инсталационните настройки, без дори да осъзнават, че заедно с легитимните приложения има и „бонус“ програми.

За да избегнете похищение на DuckDuckGo в бъдеще, променете обичайната последователност на инсталационния процес:

 1. Стартирайте инсталационния помощник на софтуера и изберете „Разширени“ инсталационни настройки.
 2. Тогава ще забележите няколко квадратчета с поставени отметки, които искат от вас да се съгласите с изтеглянето на допълнителни добавки. Махнете отметките от квадратчетата.

Ако случайно разрешите изтеглянето им и те се инсталират, бъдете спокойни, тъй като тази потенциално нежелана програма може да бъде премахната много лесно.

Лесен начин за премахване на DuckDuckGo

Ако искате да премахнете DuckDuckGo от компютъра си, проверете стъпките за ръчно премахване, които са дадени по-долу. Трябва да деинсталирате тази търсачка и да нулирате настройките на браузъра, за да се отървете от нея.

След като приключите с процедурата, добре е да помислите и за пълно системно сканиране с антишпионски софтуер, за да сте сигурни, че компютърът ви е е в пълна безопасност и в него няма никакви компютърни паразити. За тази цел ще имате нужда от някоя от програмите за сигурност, които са дадени по-долу. Обновете до последната версия и направете пълно системно сканиране.

Обикновено премахването на вируса DuckDuckGo от устройството отнема едва няколко минути. И най-накрая, не забравяйте, че личната предпазливост значително намалява вероятността да се сблъскате с кибер заплаха.

Често задавани въпроси (FAQ):

Въпрос. Началната ми страница бе заменена от уеб страницата DuckDuckGo. Въпреки че изглежда добре, забавя компютъра ми и показва много досадни реклами. Реших, че тази търсачка не ми трябва, нито искам да я използвам… Можете ли да ми кажете какво да направя?

Отговор. Ако DuckDuckGo се е появила като начална страница по подразбиране, а също и като основна търсачка, най-вероятно сте били невнимателни, когато сте инсталирали някое приложение на компютъра си. И все пак това НЕ е вирус, така че може да го използвате за търсене. Ако търсачката, която сте използвали преди това, ви се струва по-добра, съветваме ви да премахнете DuckDuckGo от компютъра си. По-долу ще намерите инструкции за премахването.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на DuckDuckGo

Деинсталиране от Windows

За да премахнете DuckDuckGo ръчно, трябва да изпълните стъпки, които са дадени по-долу. Уверете се, че сте деинсталирали всичко свързано с тази компания.

За да премахнете DuckDuckGo от устройства с Windows 10/8, следвайте дадените по-долу стъпки:

 1. Въведете Control Panel (Контролен панел) в полето за търсене на Windows и натиснете Enter или кликнете върху резултатите от търсенето.
 2. В Programs/Програми, изберете Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. От списъка открийте записите свързани с DuckDuckGo (или всякакви други инсталирани наскоро съмнителни програми).
 4. Кликнете с десния бутон на мишката върху приложението и изберете Uninstall/Деинсталиране.
 5. Ако се появи User Account Control/Управление на потребителски профили натиснете Yes/Да.
 6. Изчакайте да се финализира деинсталацията и натиснете OK. Деинсталиране от Windows

Ако използвате Windows 7/XP, използвайте следните инструкции:

 1. Кликнете върху старт менюто Windows Start > Control Panel/Контролен панел разположен в десния прозорец (ако използвате Windows XP, кликнете върху Add/Remove Programs/Добавяне/премахване на програма).
 2. В Контролния панел, изберете Programs/Програми > Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. Изберете нежеланото приложение като кликнете върху него веднъж.
 4. В горния край натиснете Uninstall/Change/Деинсталиране/Промяна.
 5. В прозореца за потвърждение, изберете Yes/Да.
 6. Натиснете OK след като процеса по премахване бъде финализиран.

Премахване на DuckDuckGo от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за DuckDuckGo или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

За да оправите Microsoft Edge, трябва да премахнете добавките свързани с DuckDuckGo. Може също така да нулирате и настройките на браузъра.

Изтриване на нежелани разширения от МS Edge:

 1. Натиснете Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете Разширения/Extensions.
 2. От списъка изберете разширението и кликнете върху иконата със зъбно колело.
 3. Кликнете върху Деинсталиране/Uninstall най-отдолу. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистете бисквитките и данните от сърфиране:

 1. Кликнете върху Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете  Поверителност и сигурност/Privacy & security.
 2. В раздела Изтриване на данните за сърфиране/Clear browsing data, натиснете бутона Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 3. Изберете всичко (с изключение на пароли, въпреки че може да искате да включите също и разрешителни за медии, ако е приложимо) и натиснете Изтриване/Clear. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Възстановете настройките за нов раздел и начална страница:

 1. Кликнете върху иконата на менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. След това намерете раздел При стартиране/On startup.
 3. Натиснете Деактивирай/Disable в случай че откриете съмнителен домейн.

 Ако горният метод не сработи, нулирайте настройките на MS Edge по следния начин:

 1. Натиснете Ctrl + Shift + Esc, за да отворите Мениджъра на задачите/Task Manager.
 2. Натиснете стрелката Повече информация/More details в дъното на прозореца.
 3. Изберете раздел Информация/Details.
 4. Сега скролнете надолу и намерете всички записи, които съдържат Microsoft Edge в името си. Кликвате с десен бутон на всеки един от тях и избирате Край на задачата/End Task, за да прекъснете работата на MS Edge. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Ако този начин не успее да ви помогне, ще трябва да използвате разширения метод за нулиране настройките на Edge. Не забравяйте, че преди това трябва да архивирате данните си. 

 1. В компютъра си намерете следната папка: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Натиснете Ctrl + A на клавиатурата, за да изберете всички папки.
 3. Кликнете с десен бутон върху тях и изберете Изтриване/Delete Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge
 4. Сега кликнете с десен бутон на мишката върху Start бутона и изберете Windows PowerShell (Admin).
 5. Когато се отвори новия прозорец, копирайте и поставете следната команда и след това натиснете Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Инструкции за базиран на Chromium Edge

Изтрийте разширенията от MS Edge (Chromium):

 1. Отворете Edge и изберете Настройки/Settings > Extensions/Разширения.
 2. Изтрийте нежеланите разширения като натиснете Премахване/Remove. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистване на кеша и данните за сайта:

 1. Отворете Меню/Menu и отидете в Настройки/Settings.
 2. Изберете Поверителност и услуги/Privacy and services.
 3. Под Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data, натиснете Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 4. Под Времеви диапазон/Time range, изберете През цялото време/All time.
 5. Изберете Почистване сега/Clear now. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на базиран на Chromium MS Edge:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. От лявата страна изберете Нулиране на настройките/Reset settings.
 3. Изберете Възстановяване на настройките до стойностите им по подразбиране/Restore settings to their default values.
 4. Потвърдете с Възстанови/Reset. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

За да спрете да използвате търсачката DuckDuckGo може или да се отървете от свързаните добавки в Mozilla или да нулирате настройките на браузъра.

Премахване на опасни разширения:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и кликнете върху Menu/Меню (три хоризонтални линии в горния десен ъгъл на прозореца).
 2. Изберете Add-ons/Добавки.
 3. Тук изберете плъгини, които са свързани с DuckDuckGo и натиснете Remove/Премахване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулирайте началната страница:

 1. Кликнете върху трите хоризонтални линии в горния десен ъгъл, за да се отвори менюто.
 2. Изберете Options/Опции.
 3. В опциите Home/начална страница, въведете предпочитан от вас сайт, който ще се отваря всеки път, когато отворите Mozilla Firefox.

Изчистете бисквитките и данните за уеб страницата:

 1. Натиснете Menu/Меню и изберете Options/Опции.
 2. Отидете в раздел Privacy & Security/Поверителност и сигурност.
 3. Скролнете надолу докато откриете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата.
 4. Натиснете Clear Data/Изчистване на данните…
 5. Изберете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата, както и Cached Web Content/Кеширано уеб съдържание и натиснете Clear/Изчистване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

В случай че DuckDuckGo не бъде премахнато след като сте изпълнили горните инструкции, нулирайте настройките на Mozilla Firefox:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и натиснете Menu/Меню.
 2. Отидете в Help/Помощ и след това изберете Troubleshooting Information/Информация за разрешаване на проблеми. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox
 3. В раздела Give Firefox a tune up/Настройки на Firefox кликнете върху Refresh Firefox…/Опресняване на Firefox…
 4. След като се появи изскачащия прозорец, потвърдете действието като натиснете Refresh Firefox/Опресняване на Firefox – това трябва да финализира премахването на DuckDuckGo. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Google Chrome

Изтриване на зловредните разширения от Google Chrome:

 1. Отворете Google Chrome, кликнете върху Менюто/Menu (три вертикални точки в горния десен ъгъл) и изберете Още инструменти/More tools > /Разширения/Extensions.
 2. В новоотворения прозорец ще видите всички инсталирани разширения. Деинсталирайте всички съмнителни плъгини, които могат да имат връзка с DuckDuckGo като кликнете върху Премахване/Remove. Нулиране на настройките на Google Chrome

Изчистете кеш паметта и уеб данните от Chrome:

 1. Кликнете върху Меню/Menu и изберете и изберете Настройки/Settings.
 2. В раздела Поверителност и сигурност/Privacy and security, изберете Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data.
 3. Изберете История на сърфиране, бисквитки и други данни за сайта/Browsing history, Cookies and other site data, както и Кеширани изображения/Cached images и файлове/files.
 4. Натиснете Изтриване на данни/Clear data. Нулиране на настройките на Google Chrome

Промяна на началната страница:

 1. Кликнете върху менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. Потърсете съмнителен сайт като DuckDuckGo в раздела При стартиране/On startup.
 3. Кликнете върху Отваряне на специфична или няколко страници/Open a specific or set of pages и кликнете върху трите точки, за да се появи опцията Премахване/Remove.

Нулиране на настройките на Google Chrome:

Ако предните методи не са успели да ви помогнат, нулирайте настройките на Google Chrome, за да елиминирате всички компоненти на DuckDuckGo:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. В Настройки/Settings, скролвате надолу и кликвате върху Разширени/Advanced.
 3. Отново скролвате надолу и намирате раздела Нулиране и изчистване/ Reset and clean up.
 4. Сега натискате Възстановяване на настройките към първоначалното им състояние/Restore settings to their original defaults.
 5. Потвърдете с Нулиране на настройките/Reset settings за да финализирате премахването на DuckDuckGo. Нулиране на настройките на Google Chrome

Нулиране на настройките на Safari

За да премахнете DuckDuckGo от Safari, трябва да нулирате настройките на този уеб браузър. Това не е вирус, така че може да се опитате да смените началната си страница и търсачката по подразбиране, както е показано в ръководството по-долу.

Премахнете нежеланите разширения от Safari:

 1. Кликнете върху Safari > Preferences…/Предпочитания…
 2. В новия прозорец, изберете Extensions/Разширения.
 3. Изберете нежеланото приложение свързано с DuckDuckGo и изберете Uninstall/Деинсталирай. Нулиране на настройките на Safari

Изчистете бисквитките и други данни за уеб страници от Safari:

 1. Кликнете Safari > Clear History…/Изчисти история
 2. От падащото меню под Clear/Изчисти, изберете all history/цялата история.
 3. Потвърдете с Clear History/Изчисти историята. Нулиране на настройките на Safari

Нулирайте настройките на Safari, ако горните стъпки не са ви помогнали:

 1. Кликнете върхуSafari > Preferences…/Предпочитания…
 2. Отидете в раздел Advanced/Разширени.
 3. Поставете тикче на Show Develop menu/Показване на менюто за разработка в лентата с менюто.
 4. От лентата с менюто, кликнете Develop, и след това изберете Empty Caches/Изчисти кеш. Нулиране на настройките на Safari

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от DuckDuckGo и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици