Степен на сериозност:  
  (29/100)

Премахнете Fastsupport.com (Подобрено упътване) - Jan 2021 актуализация

от Ъгниъс Кигуолис - -   www.fastsupport.com Scam | Тип: Зловреден софтуер (малуер)

Fastsupport.com – легитимна услуга, с която хакерите злоупотребяват, за да инсталират зловреден софтуер в компютърните системи

Изображение на Fastsupport.com

Fastsupport.com е напълно легитимен софтуер, който в компютъра съществува като процеса GoToAssist.exe. Предназначен е да помага на компютърните специалисти да получават дистанционен достъп до компютърните системи, за да се справят с различни проблеми. За съжаление хакерите и други подобни “играчи” са открили начин да използват услугата за споделяне на екран (screen-sharing service) за зловредните си цели. Използват скама Fastsupport.com докато се опитват да разпространяват заявките си за достъп до компютрите на жертвите или инициират промени, които могат да доведат до сериозни проблеми в системата.

Наименование Fastsupport.com
Тип Потенциално нежелана програма (PUP)
Процес GoToAssist.exe
Симптоми Пренасочва към фалшиви уеб страници, като иска осигуряването на дистанционен достъп до компютъра, за да разреши уж някакви проблеми. По този начин хакерите проникват в системата посредством зловредния си софтуер и могат дори да откраднат чувствителна информация
Разпространение Съмнителни уеб страници, които рекламират този скам, може да се появят в първите позиции на резултатите от търсенето в  Google. Също така, те могат да започнат да се появяват поради наличието на адуер в компютъра, който е достигнал до там чрез бандлинг или след кликване върху злонамерена реклама
Премахване Специалистите предупреждават, че откриването на компонентите на потенциално нежеланата програма може да се окаже не лека задача. Затова, по-добре инсталирайте ReimageIntego за да премахнете Fastsupport.com автоматично

В опитите си да достигнат до целевата аудитория, хакерите създават много на брой уеб страници, които са предназначени да се появяват на първите места в Google Search. Тези сайтове рекламират различни услуги, за да подведат потребителите към скама  Fastsupport.com като най-ефикасния начин за оправяне на компютърните им системи. Имайте предвид, че всеки от тези сайтове изглежда точно като легитимните такива. Много е вероятно потребителите, които не могат да открият измамата, да бъдат подведени да предоставят дистанционен достъп до компютрите си и да позволят на хакерите да извършват различни дейности зад гърба им.   

Освен това скамът GoToAssist.exe/Fastsupport.com може да се появява под формата на реклама, която твърди, че системата е повредена и че трябва да позволите на “сертифицираните специалисти от Microsoft” да се свържат към системата ви и да я оправят. Не бива да се оставяте на подобни предположения, тъй като кликването върху подобна реклама може да зарази компютъра ви с опасен малуер, който лесно да превземе системата ви. Най-лесният начин да забележите, че изпълнимият файл е самозванец е да проверите използването на ресурсите на процесора в Мениджъра на задачите (Task Manager). 

Обикновено кибер престъпниците, които използват Fastsupport.com и подобен софтуер за споделяне на екрани за проникване в системите на жертвите с опасни инфекции, опитват да ги заразят с някой от следните видове зловреден софтуер: 

 • Банкови троянски коне;
 • Шпионски софтуер;
 • Рансъмуер;
 • Потенциално нежелани програми (PUPs).

Затова, ако непрекъснато попадате на този скам онлайн, съветваме ви да затворите раздела или прозореца, който ви подтиква към използването на безполезни услуги и да претърсите компютъра си за съмнителни програми. В повечето случаи това са адуер, браузър-похитители и подобни потенциално нежелани програми, които са отговорни за показване на компрометирани резултати от търсенето и реклами. В противен случай може да приключите с опасен зловреден софтуер на компютъра си или да бъдете подведени да разкриете личните си данни. 

Имайте предвид, че официалният софтуер и неговите създатели нямат нищо общо с тези скамове, които се разпространяват от известно време. В случай че компютърът ви е заразен, може да премахнете Fastsupport.com с помощта на професионален антивирусен инструмент като ReimageIntego

След като приключите с премахването на Fastsupport.com, добре е да нулирате настройките на засегнатите браузъри, включително Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari, Google Chrome и др. Подготвили сме подробни инструкции за тези, които нямат достатъчно опит и биха имали нужда от малко помощ. Ще ги намерите малко по-долу. 

Илюстрация на Fastsupport.comFastsupport.com е легитимен софтуер. Въпреки това, онлайн може да попаднете на неговия двойник, който да ви направи жертва на скам (измама).

Потребителите са подведени от скама Fastsupport чрез измамни техники

Специалистите от NoVirus.uk са анализирали получените доклади и предупреждават, че най-честият начин потребителите да се натъкнат на тази измама е кликването върху резултати от Google search. Изглежда, че фалшивата уеб страница, която е предназначена да подвежда потребителите да предоставят дистанционен достъп до компютъра си, изглежда почти идентично с легитимната.

Също така, значителна част от жертвите несъзнателно инсталират фалшивото приложение заедно с друг безплатен софтуер. Тази техника на разпространение е известна като бандлинг и е широко използвана във виртуалния свят. По този начин потребителите, които не обръщат внимание на инсталационния процес, могат да заразят системите си с вируса.  

Ако искате да избегнете всички потенциално нежелани програми, трябва:

 1. Да избягвате Бързи/Препоръчителни настройки;
 2. Да избирате Разширени/Потребителски настройки;
 3. Да махате предварително поставените отметки, които позволяват инсталирането на допълнителни програми;
 4. Да проверявате системата с надеждна антивирусна програма.

Отървете се от скама Fast support.com и блокирайте дистанционния достъп до компютъра си

Ако наскоро сте били обезпокоени от скам, добре е да проверите системата си за потенциално зловредни записи, които може да са свързани с този скам. За да започнете премахването на Fastsupport.com, трябва да инсталирате професионална програма за премахване на зловреден софтуер. Не забравяйте, че е много важно да намерите надеждна такава, за да сте сигурни, че не само ще премахне инфекцията, но ще ви предпази и от повторна нейна поява. За тази цел разгледайте препоръчаните от нас по-долу.  

След като премахнете скама Fastsupport.com, трябва да нулирате настройките на всеки един от браузърите, които ползвате. Има значителна опасност да са променени от потенциално нежелана програма, за да показва скам уеб страницата и да ви подлъжат да се хванете на измамата.   

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Fastsupport.com:

Премахване на Fastsupport.com от Windows системи

Ако забележите съмнително поведение на компютъра си, незабавно потърсете съмнителни програми в Windows и ги деинсталирайте.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Fastsupport.com и свързани програми
  Тук потърсете Fastsupport.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Fastsupport.com от Mac OS X система

Това ръководство ще ви покаже как да се отървете от непознати програми при операционна система Mac:

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Fastsupport.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Fastsupport.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Fastsupport.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Fastsupport.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Fastsupport.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Fastsupport.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Fastsupport.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Fastsupport.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Fastsupport.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Fastsupport.com от Google Chrome

В случай че непрекъснато бивате пренасочвани към Fastsupport.com и ви се иска въвеждане на личните данни, имайте предвид, че най-вероятно браузърът ви  Chrome е бил похитен. Затова изтрийте всички съмнителни записи и нулирайте настройките на браузъра по показания по-долу начин.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Fastsupport.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Fastsupport.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Fastsupport.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Fastsupport.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Fastsupport.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-fastsupport-com.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Fastsupport.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *