Степен на сериозност:  
  (11/100)

Премахнете GUPlayer (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Адуерът GUPlayer непрекъснато показва реклами от трети лица и досажда на компютърните потребители

Примери за рекламите на GUPlayer

GUPlayer (на Bechiro S.L.) е програма от адуерен тип, която попада в групата на потенциално нежеланите програми (PUP). Официалната и уеб страница я рекламира като полезен мултимедиен плейър, който комбинира много функции и има лесен за използване потребителски интерфейс. В действителност това е шпионско адуерно приложение, което следи поведението на потребителите онлайн с единствената цел да им предоставя досадни реклами. Специалистите препоръчват да премахнете GU Player, за да избегнете появата на изскачащи реклами и да запазите личната си информация.

Съмнителният медиен плейър е причината, поради която много потребители страдат от непрекъснат прилив на реклами на трети лица, досадни пренасочвания към спонсорирани уеб страници, забавяне на работата на системата и други неудобства.

Ако наскоро сте инсталирали безплатен софтуер от Интернет и наблюдавате гореспоменатите явления на компютъра си, отворете Мениджъра на задачите и потърсете дали процеса на GUPlayer.exe не работи тайно в системата ви. Ако е така, най-вероятно случайно сте инсталирали цял пакет с програми вместо само една. 

Дейността на адуера може да бъде накратко описана по следния начин:

 • Съмнителният адуер може да получава, събира и споделя информация за навиците на сърфиране на потребителя.
 • След като попадне в компютъра, той похищава Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, други по-малко популярни браузъри и инсталира проследяващ софтуер във всеки един от тях.
 • В резултат на предното, работата на тези уеб браузъри значително се влошава. 
 • Така че без значение кой от всички браузъри използвате, адуерът може да “види” кои уеб страници посещавате, колко време прекарвате на тях, какви запитвания за търсене въвеждате, местоположението на компютъра ви, IP адрес, имейл адрес и други.
 • След като събере достатъчно количество информация, той я препраща към отдалечени контролни сървъри и я използва за да генерира персонализирани реклами за потребителите.

Изглежда полезно, нали? Например, ако наскоро сте търсили най-добрите предложения за почивка, може да очаквате изскачащи реклами с евтини полети, хотели и други подобни. За съжаление 'Рекламите на GUPlayer' обикновено са фалшиви и пренасочват потребителите към предварително зададени уеб страници. Открили сме няколко съмнителни изявления на официалната уеб страница на програмата, които бихме искали да споделим с вас:

[Софтуерът] събира и обработва всяка информация, която потребителите въвеждат в наличните на уеб страницата формуляри […], както и всяка друга информация, която [софтуерът] може автоматично да улови по отношение на техническите спецификации на оборудването на потребителя: версия на операционна система, версия на интернет браузър, тип процесор, тип на интернет връзката, език на операционната система, IP адрес, активация на бисквитки, активация на Java и резолюция на екрана […] Информацията може да бъде и лична”

Бихме искали да ви предупредим, че споделянето на подобна информация с компания имаща съмнителна репутация може да не е най-добрата идея. Няма как да знаете как ще свърши събраната информация и за какво точно ще бъде използвана.  

Тъй като никой не знае дали рекламираните уеб страници са безопасни, защото партньорите на адуера може да не са подбирани или наблюдавани, силно ви препоръчваме да избягвате тези реклами и да направите пълно системно сканиране с антишпионски софтуер веднага щом забележите рекламите в браузъра си. 

За да не позволите на тази програма да развали сърфирането ви, съветваме ви да използвате инструменти против зловреден софтуер като ReimageIntego или SpyHunter 5Combo Cleaner за премахването и. Може да намерите рецензии за софтуерите за сигурност и на нашата уеб страница. Тези програми могат лесно да се справят с премахването на GUPlayer, както и да ви отърват от всички други съмнителни програми.

Адуерът GUPlayerАдуерът GUPlayer е съмнителна безплатна програма, която се представя за полезен мултимедиен плейър. В действителност тази програма досажда на компютърните потребители като събира информация свързана със сърфирането им и показва целеви реклами, които се появяват като изскачащи и банери.

Канали и методи на разпространение на адуера и други неща, които трябва да знаете

Подобно на останалите програми от адуерен тип, зловредният софтуер GU Player обикновено прониква в системите заедно с друг безплатен софтуер. Трябва да знаете, че по-голяма част от безплатните програми, които се рекламират на различни трети страници са групирани с “програми за изтегляне по избор”, тъй като създателите на безплатния софтуер печелят пари по този начин. 

Въпреки че “бандлингът” не се счита за нелегален маркетингов и дистрибуционен метод, в наши дни се използва основно за разпространение на потенциално нежелани програми. Затова трябва да сте много внимателни, когато изтегляте и инсталирате безплатен софтуер от Интернет. 

Избягвайте Препоръчителните и Бързи настройки, защото те обикновено са програмирани да инсталират допълнителните компоненти по подразбиране. Вместо тях избирайте Разширени или Потребителски настройки, тъй като те разкриват всички налични квадратчета с отметки, включително и тези, които предлагат инсталирането на допълнителни изтегляния. 

Ако забележите изявления, твърдящи, че сте съгласни да инсталирате плъгини, добавки, ленти с инструменти или разширения, махнете отметките от тях без никакви колебания. В противен случай може да се озовете с друг адуер или потенциално нежелана програма на компютъра си. 

GUPlayer, сам по себе си,не е зловредна програма, но извършва различни съмнителни дейности зад гърба ви и се опитва да ви измами по различни начини. Затова, няма нужда да казваме, че трябва да я премахнете. 

Инструкции за премахване на GU Player

Премахването на GUPlayer не изисква особени усилия, особено ако вече сте си имали работа с програми от адуерен тип. Може да я премахнете ръчно или автоматично, но поради факта, че адуерът може да не е единствената потенциално нежелана програма в компютъра ви, препоръчваме ви да направите пълно системно сканиране за премахването и. 

Следвайте тези инструкции, подготвени от нашия екип, за да премахнете GUPlayer от компютърната система с лекота. Съветваме ви да прочетете внимателно инструкциите, за да сте сигурни, че сте разбрали всичко. Ако имате някакви въпроси и инструкциите ви се струват неясни, не се колебайте, а се свържете с нашия екип за помощ. 

В случай че търсите отговор на въпроса “guplayer o que é” (какво е guplayer), може да посетите този сайт за компютърна сигурност, в който има информация на португалски – SemVirus.pt.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на GUPlayer:

Премахване на GUPlayer от Windows системи

За да деинсталирате GUPlayer, трябва да изпълните дадените насоки:

Първо, деинсталирайте всички програми свързани със споменатия вече адуер и се отървете от всички съмнителни приложения, които не си спомняте да сте инсталирали.

След това проверете всичките си браузъри за разширения/добавки свързани със съмнителния медиен плейър или други потенциално нежелани програми и ги изтрийте.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте GUPlayer и свързани програми
  Тук потърсете GUPlayer или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на GUPlayer от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за GUPlayer или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на GUPlayer от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за GUPlayer и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на GUPlayer. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на GUPlayer от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, GUPlayer трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на GUPlayer от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете GUPlayer и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на GUPlayer. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на GUPlayer от Google Chrome

Изтрийте непознатите/съмнителните разширения от Chrome, за да спрете притока на рекламите на GUPlayer.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете GUPlayer и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на GUPlayer. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на GUPlayer от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за GUPlayer или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на GUPlayer. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-guplayer.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за GUPlayer

Your email address will not be published. Required fields are marked *