Премахнете Jav123 - Mar 2021 актуализация

Упътване за премахване на Jav123

Какво е Jav123?

Вирусът Jav123 показва съдържание само за възрастни

Изображение на вируса Jav123

Jav123 се категоризира като браузър-похитител, тъй като може да превзема браузъри като Google Chrome, Mozilla Firefox или Internet Explorer. Специалистите не препоръчват да се доверявате на услугите му, тъй като потенциално нежеланата програма може да прави определени промени на компютъра ви, за да ви принуди да го използвате ежедневно.

Освен това вирусът Jav123 доставя досадни реклами, които промотират неподходящо съдържание, като например:

 • Видео и снимки, подходящи само за възрастни;
 • Игри с насилие само за възрастни;
 • Фалшиви продукти или отстъпки;
 • Сайтове за запознанства и др.

Тези реклами са много съмнителни, тъй като няма достатъчно информация за да се определи техния произход. Те може да са означени като “Delivered/Brought/Powered by Jav123”. Не забравяйте, че рекламодателите обикновено изглеждат легитимни и привлекателни. И все пак,ако кликнете на някоя от тях, могат да ви отведат до сайтове, на които често се разпространява зловреден софтуер.

Склонността към пренасочване на Jav123 не е единственият проблем. Това ненадеждно приложение не позволява да бъдат отворени Декларацията за поверителност и Общите условия на страницата. Вместо това бивате пренасочени към уеб страници, които показват съдържание за възрастни. Също така, специалистите предупреждават, че браузър-похитителят може да събира лична информация.

Моментно изображение (скрийшот) на пренасочващия вирус Jav123Вирусът Jav123 причинява нежелани пренасочвания към уеб страници, предназначени само за възрастни и увеличава риска да се заразите с други видове зловреден софтуер.

Ако мислите, че Jav123 не може да достигне до името ви и други лични данни, напълно грешите. Събраната информация може да съдържа фамилията ви, адреса, местоположението и дори данни за самоличността ви. Създателите на тази фалшива програма могат да злоупотребят с тази информация с цел фишинг или да я продадат на трети лица.

Ето защо ви съветваме да премахнете Jav123,ако сте забелязали значително увеличение на досадните реклами или пренасочванията. ReimageIntego е идеален инструмент за справяне с браузър-похитители, тъй като премахва потенциално нежеланата програма автоматично. Разбира се, може да използвате и друг софтуер за сигурност според вашите предпочитания.

Освен това, не забравяйте, че ако искате да премахнете Jav123 ръчно, добре е да използвате дадените по-долу инструкции. Браузър-похитителите често поддържат измамните си действия, като инсталират разширения или добавки в компютъра ви. Затова ще ви е нужда помощ, когато се опитвате да ги откриете и изтриете.

Браузър-похитителите се промъкват в компютъра ви без да забележите

Тъй като създателите са наясно с произволните дейности на техните продукти, те ги групират с безплатен софтуер, за да увеличат броя на потребителите, които ги използват. Обърнете внимание, че инсталаторите често съветват да избирате Бързи или Препоръчителни настройки и не ви информират за потенциално нежеланите програми, които се инсталират наред с основния софтуер.

Затова вместо тях избирайте Разширени или Потребителски настройки. Браузър-похитителите се крият зад квадратчета, които са предварително отметнати и могат да изглеждат така: “Get/I agree to install Jav123/Съгласявам се с инсталирането на Jav123” Затова е добре да потърсите тези означения и да махнете отметките.

Освен това е добре да стоите далеч от реклами и друго съмнително съдържание, което се промотира онлайн. Ако продължавате да посещавате ненадеждни сайтове, някои от тях може да са програмирани да инсталират високо-рискови заплахи на компютъра ви. Затова е добре да използвате надежден софтуер за сигурност, за да предпазите не само компютъра си, но и личната си информация.

Премахнете незабавно вируса Jav123

Специалистите от Odstranitvirus.cz винаги препоръчват да избирате автоматично премахване на Jav123. За безопасното изпълнение на процедурата по премахване, може да получите помощ от антивирусна програма:

 1. Изтеглете инструмент против зловреден софтуер от проверен източник;
 2. Оставете го да направи пълна проверка на компютъра;
 3. Продължете към даденото по-долу ръководство, за да премахнете Jav123 от системата.

Не се опитвайте да се отървете от този браузър-похитител сами, тъй като може да не успеете да деинсталирате допълнителните разширения, които са свързани с него или вредят на компютъра ви по друг начин.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Jav123

Премахване на Jav123 от Windows системи

Ако искате да почистите Windows от похитителя Jav123, следвайте долните инструкции.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Jav123 и свързани програми
  Тук потърсете Jav123 или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Jav123 от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Jav123 или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Jav123 от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Jav123 трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Jav123 от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Jav123 и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Jav123. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Jav123 от Google Chrome

За да оправите Chrome от нежелани пренасочвания към уеб страници предназначени само за възрастни, следвайте това ръководство:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Jav123 и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Jav123. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Jav123 от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Jav123 или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Jav123. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Jav123 и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици