Степен на сериозност:  
  (11/100)

Премахнете Pokki Start Menu (Упътване за премахване) - Безплатни инструкции

Pokki Start Menu — потенциално нежелано приложение, което нахлува в компютрите с  Windows чрез софтуерен бандлинг

Потенциално нежеланата програма Pokki Start Menu

Pokki Start Menu е легитимно приложение, създадено от Sweet Labs Inc. за операционни системи Windows 8 и 10. Тази програма обикновено идва предварително инсталирана в пакет с друг софтуер, тъй като компютърните разработчици често използват тази техника, за да печелят приходи от трети лица. Приложението заменя старт менюто по подразбиране с такова, което много наподобява това на Windows 7 – това е и основната причина потребителите да го харесват. Те харесват и възможността за персонализация – размерът и мястото на иконата могат да се променят, както и други подобни параметри. Въпреки това някои потребители са доста критични за функциите на приложението, тъй като е известно, че събира различна информация за потребителите и показва натрапчиви реклами. 

КРАТЪК ПРЕГЛЕД
Наименование Pokki Start Menu
Тип Потенциално нежелана програма (адуер)
Съвместима с операционни системи Windows 10, Windows 8
Разработчик Sweet Labs Inc.
Симптоми Промяна на старт менюто по подразбиране, увеличено количество на рекламите и др. 
Разпространение Софтуерен бандлинг, съмнителни уеб страници, рекламни банери и др. 
Премахване Автоматично – с използване на ReimageIntego или ръчно – вижте  ръководството по-долу

Специалистите по сигурност смятат приложението за адуер. Някои потребители, на които им е писнало от досадни реклами и от склонността към шпиониране, го наричат вируса Pokki. Технически погледнато програмата не е вирус, тъй като не нанася преки вреди върху системата или личните ви файлове. Въпреки това не е изненада, че потребителите търсят начини за премахване на Pokki Start Menu. За щастие, премахването не е толкова сложно, въпреки че допълнително инсталирания софтуер може да се окаже труден за ръчно премахване.

Тъй като Pokki Start Menu е потенциално нежелана програма, тя може да инициира изтеглянето на други нежелани приложения, например браузър-разширения, блоутуер (bloatware), скеъруер, ленти с инструменти, мултимедийни плейъри, PDF конвертери и други подобни. Затова е добре да стоим далеч от този адуер – той инжектира системата с различни лоши файлове, които могат да забавят работата на устройството след известно време.

Потребителите могат също да забележат повишено количество реклами под формата на изскачащи реклами, сделки, оферти, линкове в текста, автоматично възпроизвеждане на видео клипове и др. Тези реклами могат да изскачат навсякъде, независимо дали използвате Google Chrome, Internet Explorer или Mozilla Firefox. Най-лошата част е, че те може да са опасни и да водят до съмнителни уеб страници. Затова специалистите по сигурност съветват да се въздържате да отваряте подобни изскачащи прозорци или незабавно да ги затваряте. 

Вероятно една от най-лошите характеристики на адуера Pokki Start Menu е следенето на информацията. За тази цел създателите му използват различни проследяващи технологии, включително:

 • Проследяващи бисквитки
 • Бийкън (Beacons)
 • Пиксели (Pixels)
 • Java скриптове и др.

Събраната информация (заявки за търсене, посетени уеб страници, IP адреси, кликвания и др.) е много важна за всяка маркетингова фирма, тъй като може да се използва за таргетиране на рекламите. 

Като цяло ви съветваме да премахнете вируса Pokki Start Menu от компютъра си. Това приложение може да изложи поверителността ви на опасност и да ви показва реклами без значение дали искате или не. За да сте сигурни, че всички компоненти са премахнати, съветваме ви да сканирате компютъра си с ReimageIntego. Освен това, ако искате да имате старомодно старт меню, съветваме ви да инсталирате по-стара версия на операционната система.

Вирусът Pokki Start Menu

Потенциално нежеланите програми процъфтяват благодарение на софтуерния бандлинг

Въпреки че приложението може да се изтегли от официална уеб страница – това не е начинът, по който то попада в целевите компютри. Не е изненадващо, че потенциално нежеланите програми не се инсталират умишлено – те нахлуват заедно с друг софтуер, получен онлайн или предварително инсталиран на лаптопи или други устройства. 

Потребителите доста често не обръщат внимание, когато теглят безплатен софтуер, тъй като искат да приключат с това колкото се може по-скоро. Това е една от най-големите грешки, които правят, тъй като може да доведе до инсталацията на нежелани приложения, които да променят началната страница на браузъра, да показват реклами и да прекъсват ежедневните сесии на сърфиране. 

За да избегнете адуер и други нежелани приложения ви съветваме винаги да избирате Разширени или Потребителски настройки вместо препоръчителните. В противен случай, ако изберете Препоръчителни настройки, няма да видите целия списък с програми, които чакат да бъдат инсталирани заедно с желаното от вас приложение. 

Премахнете Pokki Start Menu само за няколко минути

Ако току що сте си купили нов лаптоп или компютър и сте забелязали наличието на съмнителен софтуер, съветваме ви да потърсите информация в мрежата. Не позволявайте на адуера да зарази компютъра ви с нежелани реклами и тайно да следи информацията ви. Затова ви съветваме да премахнете Pokki Start Menu колкото се може по-скоро.

Има два начина, по които може да постигнете това – или като изтеглите и инсталирате софтуер за сигурност, или като използвате дадените по-долу подробни инструкции. Ако търсите бързо решение, съветваме ви да използвате антивирусен софтуер. Освен това той може да провери и за други възможни инфекции, ако направите пълно системно сканиране. 

Алтернативно може да направите ръчно премахване на Pokki Start Menu без да инсталирате допълнителен софтуер. В този случай ще трябва да премахнете всички компоненти ръчно и да нулирате настройките на всички браузъри. По-долу сме обяснили как да го направите.  

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Pokki Start Menu:

Премахване на Pokki Start Menu от Windows системи

Премахнете Pokki Start Menu от Windows по следния начин:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Pokki Start Menu и свързани програми
  Тук потърсете Pokki Start Menu или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Pokki Start Menu от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Pokki Start Menu или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Pokki Start Menu от Internet Explorer (IE)

За да сте сигурни, че Internet Explorer е чист от адуер, изпълнете следните стъпки:

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Pokki Start Menu и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Pokki Start Menu. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Pokki Start Menu от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Pokki Start Menu трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Pokki Start Menu от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Pokki Start Menu и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Pokki Start Menu. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Pokki Start Menu от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Pokki Start Menu и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Pokki Start Menu. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Pokki Start Menu от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Pokki Start Menu или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Pokki Start Menu. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-pokki-start-menu.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Pokki Start Menu

Your email address will not be published. Required fields are marked *