Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете PUP.Optional.InstallCore / Упътване за премахване на вирус - Подобрено упътване

PUP.Optional.InstallCore е потенциално нежелана програма, генерираща непрекъснат поток от реклами

Изображение на вируса PUP.Optional.InstallCore

PUP.Optional.InstallCore е потенциално нежелана програма (PUP), която е създадена с рекламна цел. Класифицира се като адуерна програма, която нахлува в компютрите на потребителите без предупреждение. Независимо от това колко невинни изглеждат онлайн рекламите, те могат да се окажат опасни за компютъра ви. 

Наименование PUP.Optional.InstallCore
Тип Адуер
Известна още и като InstallCore
Методи на разпространение Навлиза в системата заедно със софтуер на трети лица или чрез зловредни онлайн реклами
Потенциални опасности Може да пренасочва към опасни сайтове и да помогне за проникването на зловреден софтуер в системата
Премахване Най-бързият начин да се отървете от PUP.Optional.InstallCore е автоматичното премахване с ReimageIntego

Според специалистите, InstallCore може да извършва следните действия след като се установи в компютъра:

 • Пренасочване към хазартни сайтове и сайтове за игри
 • Стартира изскачащи реклами в нови раздели на браузъра

Рекламите на PUP.Optional.InstallCore може да предизвикат проблеми свързани със сърфирането, тъй като за браузъра може да се окаже трудно да поддържа висока скорост на процесите. Освен това инфекцията може да променя резултатите от търсенето. С други думи повече рекламни линкове в резултатите от търсенето, които изобщо не са надеждни. 

Адуерът PUP.Optional.InstallCore

Също така, по отношение на пренасочващата тенденция на PUP.Optional.InstallCore, може да се окаже трудно да достигнете до желаната от вас уеб страница, особено от първия опит. Преди да успеете да посетите желания от вас сайт, трябва да се преборите с многобройните изскачащи нови раздели.  

Освен това, излизането от тях на време е особено важно, тъй като тези страници може да се окажат убежище на зловреден софтуер. Затова трябва да премахнете PUP.Optional.InstallCore преди да се в вкоренила дълбоко в системата и да направи премахването си почти невъзможно.

Изображение на PUP.Optional.InstallCorePUP.Optional.InstallCore е поддържана от реклами програма, която пренасочва потребителите към съмнителни уеб страници.

Тъй като тази потенциално нежелана програма е от адуерен тип, търпението ви може да бъде изложено на изпитание. Рекламите на InstallCore се появяват на всяка посетена уеб страница. Освен това те се появяват доста често и покриват целия ви екран. Ако бързате да откриете нужната ви информация, със сигурност това ще ви ядоса, тъй като изскачащите реклами окупират целия браузър. В резултат на това буферирането на уеб страницата отнема значително повече време.  

Реклами от PUP.Optional.InstallCore

Също така трябва да сте наясно, че програмата може да инсталира и допълнителни ненужни приложения като:

 • Ленти с инструменти;
 • Други програми поддържани от реклами;
 • Плъгини;
 • Браузър-разширения;
 • Софтуер за оптимизиране на системата.

Въпреки че мнозинството от тях са безобидни, някои от инсталираните програми може да съдържат и зловредни файлове. Те могат да послужат като посредник за нахлуването на по-агресивен зловреден софтуер в компютъра ви. Затова прочетете статията до края, за да научите как да се предпазите от похищение на PUP.Optional.InstallCore за в бъдеще.

Пример за PUP.Optional.InstallCore

Освен това, ако системата ви е заразена, не забравяйте да премахнете PUP.Optional.InstallCore незабавно. За тази цел ви съветваме да си помагате с професионални инструменти, които са предназначени да предпазват системите от различни потенциално нежелани програми и могат да ги премахнат безопасно. Според нас най-добрият избор е ReimageIntego.

Потенциално нежеланите програми се разпространяват с помощта на различни техники

Най-честият метод на проникване на програмите от адуерен тип се нарича бандлинг. С други думи, ако инсталирате инструменти на трети лица без да внимавате особено, потенциално нежеланата програма може да е скрита в инсталатора на софтуера. Обикновено основните източници на разпространение на адуер са следните:

 • Аудио редактори;
 • Видео конвертори;
 • Фалшиви Java актуализации.

След като изтеглите някоя от тях, вие нямате представа, че с тях има и добавени “бонус” програми. В резултат на невнимателната инсталация, се инсталират и допълнителните приложения. И все пак, ако вместо често използваните “Бързи/Препоръчителни” настройки, изберете “Разширени/Потребителски”, то ще видите всички предварително отметнати приложения и ще можете да махнете отметките от тях една по една, за да избегнете потенциално нежелани програми. 

Ръководство за деинсталиране на PUP.Optional.InstallCore 

Възможно е да премахнете PUP.Optional.InstallCore ръчно. За тази цел трябва внимателно да следвате инструкциите, подготвени от нашите специалисти по кибер сигурност. 

Но ако предпочитате софтуер да свърши работата вместо вас, може да разчитате на автоматичния начин за премахване на PUP.Optional.InstallCore. Изберете който и да е от показаните по-долу инструменти и направете пълно системно сканиране.

Ако искате да сърфирате в мрежата без да се притеснявате, че адуер е заразил компютъра ви, обновявайте антишпионската си програма редовно и избягвайте да кликвате върху съмнителни линкове в сайтове за видео стрийминг и торент сайтове, за да избегнете вируса InstallCore.

Не забравяйте, че потенциално нежеланите програми имат за цел цялата виртуална общност. Това не изключва нито една държава. Затова, дори да живеете в Швеция, която се счита за страната с най-ниски нива на разпространение на зловреден софтуер, добре е да сте наясно с тази заплаха.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на PUP.Optional.InstallCore:

Премахване на PUP.Optional.InstallCore от Windows системи

Следвайте внимателно подробното ръководство, за да се отървете от PUP.Optional.InstallCore на Windows:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте PUP.Optional.InstallCore и свързани програми
  Тук потърсете PUP.Optional.InstallCore или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на PUP.Optional.InstallCore от Mac OS X система

Потребителите на операционна система Mac също са цел на инфекцията PUP. Optional.InstallCore. Изчистете данните за сърфирането и сканирайте устройството, за да изтриете напълно всички компоненти.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за PUP.Optional.InstallCore или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на PUP.Optional.InstallCore от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за PUP.Optional.InstallCore и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на PUP.Optional.InstallCore. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на PUP.Optional.InstallCore от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, PUP.Optional.InstallCore трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на PUP.Optional.InstallCore от Mozilla Firefox (FF)

Трябва да потърсите за всякакви съмнителни разширения и други записи и да ги изтриете. По този начин ще почистите Chrome от досадни реклами и пренасочвания.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете PUP.Optional.InstallCore и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на PUP.Optional.InstallCore. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на PUP.Optional.InstallCore от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете PUP.Optional.InstallCore и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на PUP.Optional.InstallCore. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на PUP.Optional.InstallCore от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за PUP.Optional.InstallCore или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на PUP.Optional.InstallCore. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-pup-optional-installcore.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за PUP.Optional.InstallCore

Your email address will not be published. Required fields are marked *