Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете Search.searchdirma.com (Подобрени инструкции) - Chrome, Firefox, IE, Edge

Причини, поради които не трябва да използвате Search.searchdirma.com

Search.searchdirma.com е съмнителна търсачка и е добре да стоите далеч от нея. Въпреки факта, че тази уеб страница изглежда като нормална търсачка, тя се категоризира като потенциално нежелана програма (PUP) и браузър-похитител, поради отрицателните си характеристики. На първо място вирусът Search.searchdirma.com се промъква в компютъра в пакет с друг безплатен софтуер и похищава всички популярни уеб браузъри, инсталирани на целевия компютър. Той заменя текущата начална страница, търсачката по подразбиране и новия раздел със своя домейн. По този начин браузър похитителят Search.searchdirma.com принуждава потребителите да ползват услугите му. Съмнителната търсачка е създадена с цел да предоставя спонсорирано съдържание и да увеличи трафика към промоционални уеб страници на трети лица. Когато даден потребител кликне на такъв неистински резултат от търсене и бъде пренасочен към някоя от тези страници, създателите на тази потенциално нежелана програма получават доход под формата на плащане за клик (pay-per-click) от спонсора си. За съжаление тези пренасочвания могат да ви отведат до несигурни уеб източници, които да са заразни, затова не ви препоръчваме да използвате тази търсачка. За да избегнете съмнителните пренасочвания, премахнете Search.searchdirma.com колкото се може по-скоро и вместо нея използвайте някоя по-надеждна търсачка. Може да изтриете този похитител с помощта на ReimageIntego или друг антишпионски софтуер по ваш избор.

Проблемите с пренасочването на Search.searchdirma.com са най-притеснителната характеристика на браузър-похитителя. В сравнение с други кибер инфекции, браузър-похитителите не са опасни и не могат да причинят големи вреди на компютъра ви. И все пак, те могат да ви оставят да сърфирате в доста опасни онлайн места, където да попаднете на рансъмуер, малуер или онлайн измами (скам). Възможността да попаднете на зловредна уеб страница след като кликнете на резултат от търсене или след като бъдете неочаквано пренасочени към уеб страницата на трето лице, е достатъчно добра причина да побързате с премахването на Search.searchdirma.com. Освен това, винаги има вероятност тази потенциално нежелана програма да проследи историята ви на търсене и навиците ви. Тази дейност позволява предоставянето на целеви реклами и персонализирано търговско съдържание. И все пак, никога не може да бъдете сигурни как ще се използва така събраната информация. 

Search.searchdirma.com redirect virus

Кога се е случило похищението?

Потенциално нежеланите програми като вируса Search.searchdirma.com се разпространяват чрез групиран софтуер, така че ако не искате да изтегляте и инсталирате тази програма без да знаете, бъдете внимателни, когато инсталирате безплатни програми от интернет. Има вероятност да бъдат групирани с друг софтуер, затова трябва да проверите дали има добавени допълнителни приложения. Това може да направите като изберете Разширени или Потребителски настройки от менюто за настройки на софтуера. Ако избраната от вас програма има допълнителни приложения, би трябвало да видите списъка с тях след като конфигурирате инсталационните настройки. Махнете отметките от приложенията; вероятността тези програми да бъдат ненадеждни е много голяма. Освен това винаги трябва да четете Декларацията за поверителност и Лицензионното споразумение преди да инсталирате нови програми. Тези документи разкриват важна информация по отношение на свързани лица и събиране на данни. 

Как да премахнем Search.searchdirma.com?

След похищението на Search.searchdirma.com, не трябва да мислите за нищо друго освен за това как да го премахнете от компютъра си. За съжаление не може просто да замените този домейн с друга начална страница и търсачка. Похитителят е създаден по начин, който отхвърля всички тези промени. Затова трябва да положите повече усилия. Трябва първо да премахнете Search.searchdirma.com от компютъра и едва след това да зададете отново настройките на браузъра. Премахването може да стане по два начина – ръчно или автоматично. Първият метод е по-сложен и изисква да инспектирате цялата компютърна система сами. И все пак, подготвените от нас инструкции ще ви помогнат успешно да премахнете Search.searchdirma.com. Ако ръчното премахване ви се стори много сложна задача, изберете автоматичното. По този начин бързо и ефективно ще почистите компютъра си.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Search.searchdirma.com:

Премахване на Search.searchdirma.com от Windows системи

Подготвените от нас инструкции ще ви ръководят в процеса на премахване на похитителя. Следвайте ги внимателно и се уверете, че сте премахнали всички приложения и файлове, свързани със Search.searchdirma.com.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Search.searchdirma.com и свързани програми
  Тук потърсете Search.searchdirma.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Search.searchdirma.com от преките пътища на Search.searchdirma.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Search.searchdirma.com от Mac OS X система

Ако е била похитена операционната ви система OS X, следвайте тези инструкции да оправите проблема.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Search.searchdirma.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Search.searchdirma.com от Internet Explorer (IE)

Следвайте инструкциите да нулирате Internet Explorer след похищението на Search.searchdirma.com.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Search.searchdirma.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Search.searchdirma.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Search.searchdirma.com от Microsoft Edge

Тези стъпки ще ви помогнат да оправите Microsoft Edge и да нулирате настройките.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Search.searchdirma.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Search.searchdirma.com от Mozilla Firefox (FF)

Проверете списъка с разширения. Ако откриете съмнителни записи, премахнете ги от Google Chrome. След това нулирайте настройките на браузъра, както е показано по-долу.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Search.searchdirma.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Search.searchdirma.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Search.searchdirma.com от Google Chrome

От списъка с разширения премахнете всички непознати разширения, плъгини, добавки или други записи. След това следвайте инструкциите, за да върнете първоначалните настройки на Google Chrome.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Search.searchdirma.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Search.searchdirma.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Search.searchdirma.com от Safari

Следвайте ръководството стъпка по стъпка, за да почистите и оправите Safari след атаката на вируса Search.searchdirma.com

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Search.searchdirma.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Search.searchdirma.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Search.searchdirma.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-search-searchdirma-com.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Search.searchdirma.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *