Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете Super PC Cleaner (Лесно упътване за премахване) - Урок

Как може Super PC Cleaner да проникне в компютъра ви?

Вирусът Super PC Cleaner не е обикновена кибер инфекция и технически погледнато дори не е вирус. Неговите съмнителни функции, все пак, карат специалистите да смятат, че това е потенциално нежелана програма. Официалната уеб страница на тази програма разказва различна история. Тя просто представя Super PC Cleaner като полезен инструмент, който евентуално ще държи операционната ви система Windows подредена и защитена от малуер. Оставяме на вас решението на кой да се доверите, но ви съветваме да прочетете тази статия преди да решите на кой да повярвате – на създателите на страницата или на специалистите. Ако, в крайна сметка, решите да премахнете Super PC Cleaner, уверете се, че използвате правилните инструменти за това.

На първо място, надеждността на Super PC Cleaner бива компрометирана преди дори още програмата да е достигнала да компютърните потребители. Въпреки че има официална уеб страница, програмата доста често се разпространява чрез други страници за споделяне на файлове, които често имат лоша репутация . Много важно е, че Super PC Cleaner не се промотира индивидуално, а по-често достига до компютрите в софтуерни пакети с други популярни програми . След като се промъкне в системата ви, тя започва да показва изскачащи прозорци и предупреждения, които твърдят, че трябва незабавно да тествате безопасността на компютъра си. Под съмнение е и факта, че “сканирането” отнема само 10 – 15 секунди, а не е възможно да бъде проверен целия компютър за толкова кратко време. След като сканирането приключи, програмата заявява, че компютъра ви е сериозно заразен. Тя не показва конкретни заплахи – показва само огромен брой проблеми на компютъра ви. Тези неясни резултати само повдигат повече подозрения и ни позволяват по-широко да спекулираме дали програмата действително е полезен инструмент или просто досаден nagware (нагуер – вид софтуер за споделяне, който обикновено изисква от жертвата да се регистрира като плати определена такса за това). Много вероятно е това приложение само да се представя за иновативен инструмент за почистване, но единствената му цел е да ви убеди да купите лицензионен ключ за Super PC Cleaner, за да разполагате с пълната версия на приложението.

Super PC Cleaner

Тази измамна програма се опитва да сплаши потребителите и да ги накара да се притесняват за несъществуващи компютърни проблеми. Тя може, също така, да блокира легитимни уеб страници и да не ви позволи да изтеглите легитимни и надеждни антишпионски програми . Паразитът прави всичко възможно да ви накара да мислите, че купуването на пълната версия е единственият начин да спасите компютъра си. И все пак, НЕ се паникьосвайте и НЕ вярвайте, че тази програма е загрижена за системата ви – почти напълно сме сигурни, че “грешките и заплахите”, открити от този фалшив скенер дори не съществуват в компютъра ви. Препоръчваме да премахнете Super PC Cleaner като използвате легитимни и добре познати антишпионски програми като ReimageIntego.

Не съм инсталирал такава програма. Как се е озовала в компютъра ми?

Super PC Cleaner може да намерите на официалната и уеб страница, но това не е обичайния начин за инсталиране, използван от потребителите. Трябва да отбележим, че някои безплатни програми в интернет могат да съдържат различни приложения, за които да не бъдете уведомени. Това е така, защото създателите на потенциално нежелани програми (PUPs) прикрепват продуктите си към други програми и така ги разпространяват като софтуерен пакет в интернет. Единственият начин да избегнете подобни изтегляния и да разберете дали има прикрепени други програми към желаната от вас е внимателното наблюдение на инсталационния процес. Отделете няколко минути и прочетете Условията за ползване и Декларацията за поверителност . Това е единственият начин да разберете как работи приложението в действителност и с кого си сътрудничи. Избирайте инсталационни настройки, които са безопасни – да, точно така, нямаме предвид “по подразбиране” и “стандартни”. Трябва да избирате “потребителски” или “разширени”, за да може да избирате кои файлове от софтуерния пакет (бандъл) искате да инсталирате и кои да откажете. След това просто махнете отметките от съмнителните приложения като Super PC Cleaner и може да завършите процеса на инсталация.

Как да премахнем Super PC Cleaner и да възвърнем реда в компютъра си?

Не е много трудно да се отървете от вируса Super PC Cleaner. Програмата се разпознава като малуер от повечето програми за сигурност и може да бъде автоматично премахната от системата. Не забравяйте, че за да си гарантирате пълно премахване на Super PC Cleaner, трябва да актуализирате програмата си срещу малуер до най-новата и версия. В противен случай, неактуализираният инструмент може да не успее да разпознае инфекцията и да я игнорира. Така, досадният паразит ще остане за по-дълго време в компютъра ви. Освен това, когато премахнете  Super PC Cleaner от компютъра си, не забравяйте да рестартирате браузърите си, за всеки случай, ако вирусът е инсталирал допълнителни компоненти в тях.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Super PC Cleaner:

Премахване на Super PC Cleaner от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Super PC Cleaner и свързани програми
  Тук потърсете Super PC Cleaner или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Super PC Cleaner от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Super PC Cleaner или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Super PC Cleaner от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Super PC Cleaner и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Super PC Cleaner. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Super PC Cleaner от Microsoft Edge

За да почистите компютъра си напълно от малуера Super PC Cleaner, отстранете всички остатъчни компоненти на вируса от браузъра си и го рестартирайте, като спазвате по-долу дадените инструкции.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Super PC Cleaner трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Super PC Cleaner от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Super PC Cleaner и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Super PC Cleaner. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Super PC Cleaner от Google Chrome

Ако браузърът Google Chrome се е сдобил с нови разширения, добавки или ленти с инструменти без вашето позволение, това може да е работа на Super PC Cleaner. В такъв случай, незабавно премахнете тези компоненти и продължете с рестартирането на браузъра.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Super PC Cleaner и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Super PC Cleaner. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Super PC Cleaner от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Super PC Cleaner или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Super PC Cleaner. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-super-pc-cleaner.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Super PC Cleaner

Your email address will not be published. Required fields are marked *