Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете TOPFlix (Упътване за премахване на вирус)

Колко опасен може да бъде вирусът TOPFlix?

Докато сърфирате в мрежата може случайно да се натъкнете на вируса TOPFlix. Това потенциално нежелано приложение принадлежи към групата на адуерите. И въпреки че не притежава характеристики, типични за вирусите, не трябва да малоуважавате тази потенциално нежелана програма. Способна е да генерира стотици досадни реклами и пренасочващи линкове в резултатите от търсене. Освен това поради особения характер на вируса можете да попаднете на съмнителни сайтове, които се опитват да ви измамят да си свалите подозрителни програми. Както сами виждате, не трябва да държите тази програма на компютъра си. Ако вече сте я инсталирали, трябва да помислите за бързото премахване на TOPFlix.

TOPFlix е създадена като DNS услуга, която предоставя достъп до забранени уеб сайтове. Въпреки това ако влезе в системата Ви може да забележите повишено съдържание на цветни реклами, които се опитват да привлекат вниманието Ви и да Ви пренасочат към спонсорирани уебсайтове. Рекламите от TOPFlix могат да Ви пренасочат към рекламни сайтове, които се опитват да Ви измамят да си купите различни продукти. В действителност тези рекламни оферти са просто pay-per-click реклами с цел генериране на доходи на създателите им. Внимавайте, тъй като повечето такива реклами не съдържат ценна информация, така че ако искате да избегнете ненужни покупки или инсталация на други нежелани програми накомпютъра Ви, опитайте се да избегнете TOPFlix.

The image of TOPFlix ads

Има и друга по-лоша страна на рекламите от TOPFlix. Също като предшественика си DNS Unlocker, това приложение може да нанесе сериозни щети върху системата Ви, като променя DNS настройките. Ако тези настройки са променени в зависимост от нуждите му, вашето браузване може да е далеч от гладко и бързо. Още повече, можете да забележите, че не можете да достъпите който и да е желан уебсайт, защото TOPFlix цели да промени DNS настройките веднага след като влезе в системата. Внимавайте, понеже той може изцяло да ги пренастрои в зависимост от неговите предпочитания и може да се натъкнете на сериозни проблеми, когато се опитате да влезете в дадени сайтове. Препоръчително е да премахнете вируса TOPFlix без да се бавите. Най-лесният начин за това е като пуснете сканиране на компютъра с анти-спайуер програма като ReimageIntego.

Как успя тази потенциално нежелана програма да се внедри в компютъра ми?

Една потенциално нежелана програма, както в случая TOPFlix, може да се промъкне незабелязано в системата Ви заедно с друг фриуер. Може да се чудите кога става това. Веднъж след като инсталирате ново приложение, Вие избирате Основни настройки по навик. Тогава, след като TOPFlix е маркирана вече, лесно се инсталира с главната програма. Като резултат се виждате в чудо и не можете да си спомните кога тази потенциално нежелана програма е инфилтрирала компютъра Ви. За това следващият път, когато инсталирате безплатна програма, натиснете Подробна или Ръчна инсталация и тогава отмаркирайте всякакви съмнителни бонус приложения. Като цяло, следете за възможни приставки, опитващи се да се вмъкнат в компютъра Ви, за да можете да избегнете TOPFlix в бъдеще.

Как да поправите своите DNS настройки след внедряването на TOPFlix?

Ако адуерът TOPFlix е на компютъра Ви, трябва да проверите DNS настройките си преди да го премахнете. За това последвайте следните стъпки:

 1. Изберете „Контролен панел“ и отидете в „Мрежи и интернет“ -> „Мрежи и център за споделяне“ -> „Промени настройките на адаптера“. Активната ви интернет връзка трябва да стане видима.
 2. Дясно копче на тази връзка и кликнете на „Свойства“. Сега намерете „Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)“, изберете го и кликнете „Свойства“. Сега трябва да маркирате „Получи IP адрес автоматично“ и „Получи DNS сървърен адрес автоматично“. Тези опции трябва да бъдат избрани.
 3. Изберете „ОК“, за да запазите промените.

Упътване за премахване на TOPFlix

Ако искате да премахнете вируса TOPFlix от компютъра си трябва да предприемете следните мерки. Можете да изберете или ръчно, или автоматично премахване. Имайки предвид подвеждащото поведение и силно зловредните намерения на тази потенциално нежелана програма, можете да намерите ръководството прекалено сложно. Затова Ви предлагаме да инсталирате анти-спайуер програма, за да премахнете TOPFlix веднъж за винаги. То ще го елиминира за секунди. Ако все още имате съмнения и искате да се уверите, че този инструмент си върши работата, можете да проверите инструкциите за ръчно премахване, предоставено долу. Накрая, искаме да Ви припомним да бъдете внимателни при инсталирането на нови програми и да се въздържате от влизането в съмнителни сайтове.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на TOPFlix:

Премахване на TOPFlix от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте TOPFlix и свързани програми
  Тук потърсете TOPFlix или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на TOPFlix от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за TOPFlix или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на TOPFlix от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за TOPFlix и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на TOPFlix. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на TOPFlix от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, TOPFlix трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на TOPFlix от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете TOPFlix и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на TOPFlix. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на TOPFlix от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете TOPFlix и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на TOPFlix. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на TOPFlix от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за TOPFlix или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на TOPFlix. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-topflix.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за TOPFlix

Your email address will not be published. Required fields are marked *