Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете trackid=sp-006 (Упътване за премахване на вирус) - Подобрени инструкции

Адуерът Trackid=sp-006 пречи на потребителите на Google Chrome 

изображение на вируса trackid=sp-006Trackid=sp-006 се категоризира като адуерна програма, която притежава и някои характеристики на браузър-похитител. Обикновено проследява информацията за своите потребители и показва голямо количество реклами. Тази потенциално нежелана програма може да достигне до системата ви с помощта на софтуерен пакет (бандлинг) и да остане незабелязана за дълъг период от време. 

Най-лесният начин да откриете този адуер е да проверите URL адреса в лентата за адрес след като сте използвали търсачката. Обикновено trackid=sp-006 е добавен в края, което показва, че браузърът ви е бил похитен. Не забравяйте, че ако не предприемете съответните мерки, рискувате да се сблъскате с проблеми свързани със сигурността и поверителността ви.  

Това е така, защото вирусът trackid=sp-006 проследява поведението свързано с браузъра ви. Тази потенциално нежелана програма може да се сдобие и да съхранява информация като IP адрес, геолокация или дори лични данни като имена и имейл адреси.  

С помощта на събраната информация, тази адуерна програма настройва онлайн рекламите да съответстват на вашите интереси. По този начин ви привлича да кликвате върху тях дори още повече. И все пак важно е да знаете, че тези реклами може да са не само досадни, но също и опасни. 

илюстрация на trackid=sp-006trackid=sp-006 може да наруши спокойствието ви с досадни реклами. Хората с лоши намерения използват популярната техника на дистрибуция, наречена злонамерена реклама (malvertising), за да разпространяват опасните си компютърни инфекции. Адуерът залива обикновените компютърни потребители с различни реклами, заразени със зловреден софтуер, които са програмирани да изтеглят опасни компютърни инфекции след като някой кликне върху тях. 

Точно затова специалистите от LosVirus.es предупреждават, че ако отлагате премахването на trackid=sp-006, може да допуснете в компютъра си далеч по-опасни от адуера вируси. Поради тази причина ви съветваме да сканирате системата си с помощта на ReimageIntego или друг надежден софтуер, за да се отървете от всички потенциално нежелани програми, които евентуално се намират в компютъра ви.

За тези, които не желаят да изтеглят допълнителен софтуер, препоръчваме да следват даденото по-долу ръководство за да премахнат trackid=sp-006. В него е обяснено как да премахнете адуера заедно с всичките му компоненти.

По какви начини адуерът може да попадне в системата ви

Различните потенциално нежелани програми, включително адуер, се разпространяват в пакет заедно с безплатни приложения. Обикновено информацията за тях е скрита, ако потребителят е пропуснал някои стъпки като е избрал Препоръчителни или Бързи инсталационни настройки. Затова ви съветваме много внимателно да инсталирате безплатен софтуер, ако искате да предпазите компютъра си. 

Най-добрият начин да избегнете допущането на потенциално нежелани програми, е да изберете Потребителски или Разширени инсталационни настройки. Те ще ви покажат цялата необходима информация за откриването на допълни програми, които биха могли да се инсталират по време на инсталационния процес. Трябва да потърсите и да махнете отметките от записи като “Get XXX now”, които обикновено са предварително избрани.

Освен това не забравяйте да стоите далеч от всякакво онлайн рекламно съдържание, тъй като може да ви отведе до силно подозрителни страници, а също и до проникването на още потенциално нежелани програми. Най-умното решение е да използвате професионален инструмент за сигурност. 

Ръководство за премахване на вируса trackid=sp-006 

Ако забележите пренасочващия вирус trackid=sp-006, имайте предвид, че имате две възможности да се отървете от него – ръчно и автоматично премахване. Въпреки че и двата метода са ефикасни, съветваме ви да използвате надежден антивирусен инструмент, за да спестите време и да го направите по-безопасно

Може да премахнете trackid=sp-006 с помощта на по-долу посочения софтуер за сигурност. Тези програми лесно ще открият потенциално нежеланите приложения и ще защитят системата ви и в бъдеще.  

И все пак, ако изберете ръчното премахване на trackid=sp-006, следвайте дадените по-долу инструкции. Те ще ви помогнат за деинсталирането на адуера и неговите компоненти.   

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на trackid=sp-006:

Премахване на trackid=sp-006 от Windows системи

Съветваме потребителите на Windows да следват долните инструкции за да премахнат trackid=sp-006 virus.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте trackid=sp-006 и свързани програми
  Тук потърсете trackid=sp-006 или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на trackid=sp-006 от Mac OS X система

Ако сте забелязали пренасочванията на trackid=sp-006, вижте дадените по-долу инструкции за да почистите своя Mac.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за trackid=sp-006 или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на trackid=sp-006 от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за trackid=sp-006 и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на trackid=sp-006. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на trackid=sp-006 от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, trackid=sp-006 трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на trackid=sp-006 от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете trackid=sp-006 и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на trackid=sp-006. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на trackid=sp-006 от Google Chrome

Може да оправите Chrome като деинсталирате адуера и нулирате настройките на браузъра.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете trackid=sp-006 и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на trackid=sp-006. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на trackid=sp-006 от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за trackid=sp-006 или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на trackid=sp-006. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-trackidsp-006.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за trackid=sp-006

Your email address will not be published. Required fields are marked *