Степен на сериозност:  
  (12/100)

Премахнете URL:Mal (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

URL:Mal е легитимно предупредително съобщение на Avast, въпреки че създателите на адуер злоупотребяват с него

Адуерът URL:Mal

URL:Mal е предупредително съобщение, показвано от Avast или друг антивирусен софтуер. Обикновено се появява когато потребителите са на път да посетят зловредна и подозрителна уеб страница и софтуерът за сигурност блокира влизането в нея. Това е съвсем нормално поведение и потребителите не трябва да го пренебрегват. И все пак кибер престъпниците са успели да фалшифицират това предупреждение, за да подведат потребителите да инсталират софтуер или да предоставят личната си информация. Ако искате да научете повече за URL:Mal и какво го причинява, прочетете статията до края.

Наименование URL:Mal
Тип Адуер
Цел Да накара потребителите да инсталират фалшив софтуер или да разкрият личната си информация
Основни опасности Проникване на зловреден софтуер, кражба на самоличност, кражба на пари от банкови сметки
Симптоми Фалшиви съобщения, пренасочвания, изскачащи реклами и др. 
Разпространение Софтуерен бандлинг, съмнителни уеб страници
Премахване  Може да се отървете от URL:Mal като използвате ReimageIntego или чрез даденото по-долу ръководство за ръчно премахване

Предупрежденията URL:Mal започват да стават подозрителни, когато съобщението започне да се появява във всеки легитимен уеб сайт, посещаван от потребителя,като например Amazon.com или Wikipedia.com – тези страници нито показват комерсиално съдържание, нито са опасни.

Зловредният URL:Mal вирус изглежда идентично с оригиналното съобщение. В повечето случаи започва да се появява след като потребителят е инсталирал зловредна добавка за браузър, плъгин или браузър-разширение на компютъра си. Може, също така, да ви попречи да посещавате любимите си уеб страници, така че има голяма опасност да повярвате, че изскачащото съобщение е истинско. 

В повечето случаи фалшивото предупреждение URL:Mal се използва да измъкне пари от нищо неподозиращите потребители. Също така може да ги подведе да инсталират други потенциално нежелани програми, да ви пренасочи към съмнителни уеб страници или да показва фалшиви анкети, които се използват за извличане на лична информация. 

Най-накрая фалшивото URL:Mal съобщение може да доведе жертвите до домейни, които ви препоръчват да изтегляте и инсталирате съмнителен софтуер (обикновено скеъруер или блоутуер). Ако имате някакви съмнения за легитимността на съобщението URL:Mal, игнорирайте предложенията за изтегляне/инсталиране на програми или актуализации, които ви предлагат.  

Освен показването на фалшиви съобщения, адуерът може да прави и следното:

 • да инсталира допълнителен софтуер без знанието на потребителя;
 • да променя определени системни настройки, за да избегне премахването си;
 • забавяне на компютъра;
 • да пречи на сърфирането ви в Интернет като покрива съдържанието на страниците с досадни реклами.

Ако мислите, че може да сте заразени с адуер, може да премахнете URL:Mal вируса като сканирате компютъра с ReimageIntego. Софтуерът ще открие всички потенциално нежелани програми, които причиняват фалшивото откриване на вируси и ще премахне адуера от компютъра ви.  

Освен това, трябва да премахнете URL:Mal колкото се може по-скоро, тъй като този вид вируси могат да ви доведат тихомълком и други опасни компютърни инфекции като Троянски коне, шпионски софтуер и др. Според специалистите от Virusi.hr не трябва да се опитвате да премахвате тези заплахи сами.

Вирусът URL:MalURL:Mal е легитимен код за засичане на уеб страници сдържащи зловреден софтуер на Avast, AVG и други антивирусни. И все пак, може да се окаже фалшиво съобщение, създадено от кибер престъпници.

Адуерът се разпространява чрез софтуерен бандлинг

Най-често срещаният начин за проникване на потенциално нежелани програми в компютърни системи е софтуерният бандлинг. Обикновено потребителите не са наясно, че след като изтеглят безплатно приложение, с него тихомълком могат да се инсталират и допълнителни. Тази маркетингова стратегия е доста използвана от създателите на потенциално нежелани програми.

И все пак, лесно може да избегнете адуера, ако внимавате достатъчно по време на процеса на изтегляне/инсталационния процес. Първо трябва да изберете Разширени или Потребителски настройки. Те ще ви разкрият предварително поставените отметки, които позволяват инсталирането на потенциално нежелана програма. Не забравяйте да махнете тези отметки. .

Също така ви съветваме да избягвате онлайн рекламите. След като сте кликнали върху някоя, те могат да спомогнат за проникването на адуер или друга опасна компютърна инфекция. Затова използвайте надежден антишпионски софтуер, за да защитите компютъра си и ценната информация, която съхранявате на него. 

Най-лесното ръководство за премахване на вируса URL:Mal 

Тъй като определянето на това дали предупреждението Avast URL:Mal е истинско може да се окаже трудно, добре е да проверите системата си с професионален инструмент за сигурност. Сканирайте компютъра си и се уверете, че в него няма адуер. Ако случайно бъде открито нещо подозрително, антивирусната ще го премахне. 

Освен това, имайте предвид, че адуерните програми не се придвижват сами – техните компоненти също могат да навредят на системата ви. Затова е много важно не само да премахнете URL:Mal, но също и нейните елементи. За тази цел използвайте някой от инструментите за премахване на зловреден софтуер, които са дадени по-долу.  

Ако искате да премахнете URL:Mal ръчно, вижте дадените по-долу инструкции. Те ще ви помогнат да откриете компоненти свързани с адуера и да премахнете скритите заплахи. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на URL:Mal:

Премахване на URL:Mal от Windows системи

Ако непрестанно се сблъсквате с изскачащото предупреждение URL:Mal, трябва да изчистите Windows като следвате даденото ръководство:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте URL:Mal и свързани програми
  Тук потърсете URL:Mal или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на URL:Mal от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за URL:Mal или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на URL:Mal от Internet Explorer (IE)

Може да отървете Internet Explorer  от адуера като деинсталирате всички съмнителни записи.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за URL:Mal и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на URL:Mal. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на URL:Mal от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, URL:Mal трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на URL:Mal от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете URL:Mal и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на URL:Mal. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на URL:Mal от Google Chrome

Оправете Chrome от изскачащото предупреждение URL:Mal като изтриете всички компоненти свързани с адуера.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете URL:Mal и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на URL:Mal. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на URL:Mal от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за URL:Mal или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на URL:Mal. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-urlmal.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за URL:Mal

Your email address will not be published. Required fields are marked *