Премахнете Yoursites123 (Упътване за премахване на вирус)

Упътване за премахване на Yoursites123

Какво е Yoursites123?

Безопасно ли е използването на Yoursites123 за търсене из мрежата?

Не, не е безопасно да използвате Yoursites123, защото той е известен като браузърен хайджакър. Независимо колко се опитва да се представи за легитимен уебсайт, способен да подобри търсенията Ви, трябва да сте наясно, че в действителност е много нискокачествена търсачка. Когато го използвате, малуерът Yoursites123 може да ви предоставя информация без връзка с терсенето Ви и да предостави множество линкове с възможно опасни сайтове. Освен това може да започне да прекъсва сесиите Ви с изскачащи реклами, банери и подобни сигнали, които се опитват да Ви подведат, че трябва да обновите някои Ваши програми. Като правило подобни хайджакъри твърдят, че хората трябва да свалят ъпдейти за java, Flash Player, FLV Player и подобни програми. В действителност, тези „ъпдейти“ са просто инсталатори за други браузърни хайджакъри, програми тип адуер и подобни потенциално нежелани програми. По тази причина трябва да премахнете тази програма от компютъра си. Въпреки че програмата не е вирус, лесно може да се убедите в негативното й влияние върху системата Ви. За да премахнете вируса yoursites123.com от компютъра си, както и всичките му компоненти, е хубаво да използвате ReimageIntego.

Веднъж след като Yoursites123.com е в системата Ви, ще се появява всеки път, когато влезете в браузъра си. Също така ще забележите, че резултатите от търсенията Ви не показват очакваната информация. Резултатите, предоставени от тази нискокачествена търсачка водят до различни опасни сайтове, които могат да инфектират компютъра Ви с дори по-зловредни програми. Това е, защото разработчиците на Your sites 123 си сътрудничат с трети страни и препоръчват сайтове със съмнително съдържание с цел печалба. С помощта на разширението си, програмата може да засегне всеки от браузърите Ви, като например Internet Explorer, Google Chrome и Mozilla Firefox. Още повече, Yoursites123.com може да опита да събира неперсонална информация и данни от сърфирането, като например заявки за търсения. Събраната информация може да бъде използвана за генериране на спонсорирани реклами или започване на маркетингови кампании от трети страни. За да предотвратите тази програма от шпиониране, моля помислете за премахване на yoursites123.

The picture showing Yoursites123 browser hijacker

Как може този браузърен хайджакър да зарази компютъра ми?

Бихте могли да позволите на Yoursites123.com да превземе компютъра Ви с Вашето знание, тъй като то е търсачка, представена като мощен инструмент за търсене. Въпреки това е добре да се отбележи, че този сайт може да се появи на компютъра Ви без разрешението Ви. Обикновено това е в следствие на безотговорно сваляне и инсталиране на софтуер. Винаги трябва да се уверявате, че софтуерът, който сваляте, няма включени в него други програми. За да ги видите, използвайте „Персонализирана/Подробна“ инсталация и отмаркирайте полетата, като по този начин казвате, че искате да избегнете промени във Вашата начална страница или търсачка по подразбиране.

В заключение, ако сте изполвали вируса Yoursites123 като достоверна търсачка, способна да показва информативни резултати от търсенията Ви, трябва да спрете да го правите. В действителност това е браузърен хайджакър, който може да напълни резултатите от търсенията Ви с реклами и линкове за афилиейт. Освен това тази фалшива търсачка е свързана със съмнителни трети страни, търсещи увеличение в трафика на посетителите. За да предотвратите пренасочвания от Yoursites123.com и подобни проблеми трябва да премахнете този браузърен хайджакър от компютъра си. Как? Моля, прегледайте следващата страница, която предлага цялостно упътване за премахване, което е необходимо за поправянето на Вашия компютър.

Какво трябва да знам за премахването на Yoursites123.com?

Имайки предвид възможните заплахи, към които това приложение може да предразположи Вашата система, силно препоръчваме да премахнете Yoursites123 от компютъра си. Можете да оправите системата си по два различни начина:

 • Автоматично премахване. Плюсове: гарантира премахването на всеки подозрителен файл, свързан с този браузърен хайджакър, защитава системата Ви от други зловредни заплахи. Минуси: изисква инсталирането на анти-малуер инструмент на компютъра и обновяването му до последната версия.
 • Ръчно премахване. Плюсове: не изисква инсталирането на никакви програми на компютъра Ви. Минуси: не гарантира пълното премахване на вируса Yoursites123, изисква специални позлания.

Повече информация за тази процедура е дадена по-долу:

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Yoursites123

Премахване на Yoursites123 от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Yoursites123 и свързани програми
  Тук потърсете Yoursites123 или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Yoursites123 от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Yoursites123 или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Yoursites123 от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Yoursites123 трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Yoursites123 от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Yoursites123 и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Yoursites123. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Yoursites123 от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Yoursites123 и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Yoursites123. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Yoursites123 от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Yoursites123 или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Yoursites123. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Yoursites123 и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици