Какво да правим, ако антишпионската ни програма не успее да премахне вирус?

Всеки специалист по компютърна сигурност знае, че превенцията на проникване на зловреден софтуер в компютъра ви е доста по-лесно отколкото неговото премахване. Ето защо има толкова много потребители, които задават въпроса как да премахнат вирус и по-често какво да правят, когато антивирусната им програма не успее да премахне дадена инфекция. Ако също имате такъв проблем, прочетете тази статия, за да научите повече за трите най-добри програми против зловреден софтуер, които се предлагат на нашата уеб страница. По-важното е, че ще се опитаме да обясним какво може да се направи, когато SpyHunter, Malwarebytes Anti-malware или Stopzilla не успеят да премахнат вирус от компютъра ви.

What to do when Antispyware program fails to remove infection?

Ако SpyHunter не успее да премахне вируса:

Ако SpyHunter не успее да премахне паразита, то тогава има голяма вероятност да си имате работа с мутиращ вирус. Тези заплахи автоматично променят файловете си на такива, които изглеждат редовни или използват такива, които все още не са включени в базата с данни на програмата.

И все пак, може да получите помощ, ако имате „късмета“ да сте сред потребителите, които са купили регистрираната версия на Spyhunter и тя не е успяла да премахне вирус. Може да използвате една функционалност, която позволява професионални техници да ви помогнат с премахването на зловредния софтуер и в крайна сметка да го премахнат вместо вас. Нарича се „Помощен център на Spyware/‘Spyware HelpDesk’. Изпробвали сме го и е наистина много бързо и ефикасно, така че ако се нуждаете от помощ за премахването на вирус, може да изпратите доклада от диагностиката (Support Log) и да подадете оплакване (Submit a support ticket) като отидете в „Помощен център на Spyware“/ ‘Spyware HelpDesk’ след като отворите програмата:

What to do when Antispyware program fails to remove infection?

Ако Malwarebytes Antimalware не успее да премахне вирус:

Ако след сканиране на компютъра си с Malwarebytes Antimalware, тя не успее да се справи, това може да се дължи на някоя от причините, които споменахме по-горе. На първо място трябва да сте сигурни, че използвате актуализирана версия на Malwarebytes Anti-malware.

И все пак, ако сте закупили Malwarebytes Antimalware и тя не работи както трябва, също може да получите помощ: може да посетите Форумите за взаимопомощ и секцията Често задавани въпроси, да изпратите имейл до екипа по поддръжката (това е безплатна услуга за всички техни потребители) или да използвате Премиум поддръжка/Premium Support. С други думи това е поддръжка, предоставяна по телефона, която се осигурява от трето лице support.com. Използването на тази поддръжка ви гарантира, че те ще се справят с проблема ви и ще ви осигурят сигурност че компютърът ви е в безопасност и работи оптимално добре.

Най-накрая бихме искали да добавим, че не трябва да купувате програма, чиято пробна версия не е засякла нито един вирус. Това е само загуба на пари. В този случай, по-добре е да използвате поддръжката по телефона, която ще оправи компютъра ви и ръчно ще премахне вируса вместо вас. Може да използвате следния телефонен номер при нужда: +1 855 969 0796.

Ако STOPzilla не успее да премахне вируса:

Основната причина STOPzilla да не премахне вируса от компютъра ви е, че използвате неактуална версия. Затова, винаги трябва да сте сигурни, че използвате актуализирана версия, когато стартирате пълно сканиране на компютъра си. Освен това, официалната уеб страница на програмата предлага да изключите компютъра си от интернет и след това да продължите с пълно системно сканиране. Друга причина, за да не бъде открит даден вирус е, че може да е нова разновидност, която не е включена в базата данни на продукта.

И така, какво да направим, ако платената версия на STOPzilla не успее да премахне вируса? Може да получите помощ по един от следните начини: Чат поддръжка в реално време/Live Chat support (според официалната уеб страница, посредством чат в реално време служител се справя с проблема и също така ви изпраща подробни инструкции за премахване), Телефонна техническа поддръжка и в случай, че не е толкова спешно, може да изпратите имейл и да изчакате получаването на ръководство за премахване от техниците на STOPzilla.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Прочети на друг език
Файлове
Софтуер
Сравни