Най-добрите безплатни антивирусни програми на 2017

Търсите ли безплатна антивирусна програма, за да защитите компютъра си от най-опасните вируси? То тогава със сигурност трябва да потърсите съвети за това как да изберете най-добрата, защото има прекалено много компании за кибер сигурност, които предлагат безплатна защита.

Вместо да правите многобройни опити да изпробвате един или друг безплатен инструмент, прочетете настоящата статия, в която са обобщени най-добрите антивирусни инструменти за 2017. Няма нужда да казваме, че с увеличаването на броя на рансъмуер атаките, наличието на антивирусен инструмент е особено важно.

Разбира се, платените програми обикновено са по-силни и по-надеждни, но може да откриете и надеждни инструменти, които няма да ви струват нищо и ще ви осигурят прилично ниво на защита. Не забравяйте, че е препоръчително да използвате антивирусна и антишпионска програма едновременно за максимална защита, защото типичните антивирусни инструменти са създадени да защитават от системата от опасни зловредни програми, докато антишпионският софтуер е предназначен да премахват адуер, браузър-похитители и други съмнителни потенциално нежелани програми (PUPs) от компютъра.

Но да преминем направо към въпроса и да обсъдим най-добрите антивирусни инструменти на 2017, за да може да вземете съответните мерки и да инсталирате надежден инструмент на компютъра си колкото се може по-скоро.

The best free antivirus 2017

1. Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus анализира цялата система с едно натискане на бутона. Тази програма има лесен за използване интерфейс, който позволява дори на по-неопитните потребители лесно да боравят с нея. Avira Free Antivirus създава щит, който защитава компютъра от всякакъв тип зловреден софтуер, включително вируси, троянски коне, червеи, шпионски софтуер.

Програмата разчита на базирана на облак сканираща система, което означава, че отпечатъците от съмнителни находки се изпращат към онлайн сървър и се проверяват в реално време и след това към компютъра на потребителя се изпраща съответния отговор. Очевидно един от най-големите недостатъци на този софтуер е, че забавя компютъра по време на сканиране.

И все пак, като се има предвид, че този инструмент е безплатен и има високо ниво на разпознаване на зловреден софтуер, забавянията на системата не представляват чак такъв проблем. Софтуерът е предназначен да защитава както потребителите на Windows, така и тези на Mac. За да научите повече за предимствата на тази антивирусна програмата, посетете официалната и уеб страница.

Avira Free Antivirus

2. Bitdefender Antivirus Free Edition

Безплатната версия на Bitdefender предоставя богат набор от функции за нежелаещите да заплащат за софтуер за сигурност. Програмата гарантира ефективно системно сканиране и премахване на вируси, активен контрол на заплахите, а също отлични анти-фишинг функции и функции за борба с измамите.

Софтуерът наблюдава работещите приложения и ги блокира в случай, че заподозре съмнително поведение. Също така ограничава достъпа до измамни уеб страници, които се представят за сигурни и извършват кражби на личната информация на потребителите.

Bitdefender Antivirus Free е съвместима с Windows 7 SP1, 8, 8.1 и 10, но компанията има също и безплатни решения за потребителите на Mac и Android. Трябва да споменем, че безплатната версия на Bitdefender не притежава голяма част от полезните функции, които са налични при платената версия, но все пак ядрото на антивирусния скенер е също толкова мощно, колкото и при платената версия.

Ако се интересувате от тази антивирусна програма, посетете официалната уеб страница на Bitdefender Free и научете повече за нея.

Free Bitdefender edition

3. Avast Free Antivirus

Безплатната версия на Avast Antivirus е много награждаван продукт, който предоставя защита в реално време на устройството, на което е инсталиран. Тази антивирусна програма работи прецизно, сканира програмните кодове и открива зловредните.

Avast’s VirusLab създава „ваксина“ срещу кода и го разпраща към всички останали компютри, които използват тази програма. Тя може да блокира фишинг уеб страници и да открива зловреден софтуер като рансъмуер, вируси, адуер, браузър-похитители, а също и неактуализиран софтуер.

Освен това, Avast Free проверява дали останалите устройства, които са свързани в потребителската мрежа, са безопасни – принтери, телефони, телевизори, таблети и други подобни. С тази програма лесно ще откривате и обновявате програми, които имат пропуски в сигурността, а това ще ви помогне да избегнете хакерски атаки.

Също така, може да сканирате производителността и да подсигурите паролите си, които също са много полезни функции. Avast приканва потребителите на Windows, Mac и Android да я изпробват; ако искате да дадете шанс на тази програма, посетете официалната уеб страница на Avast, за да научите повече.

Avast Free Antivirus

4. AVG AntiVirus Free

AVG AntiVirus Free е друга чудесна възможност за тези, които търсят безплатна антивирусна защита. Тя сканира системата както за зловреден софтуер, така и за проблеми с производителността и осигурява защита в реално време, която блокира злонамерени изтегляния и не позволява на зловредни програми да проникнат в компютъра ви.

Улесненият потребителски интерфейс прави програмата много лесен за използване продукт, който несъмнено върши по-голяма част от работата автоматично, което позволява на потребителя да си стои спокойно, докато програмата почисти компютъра му.

Програмата се актуализира редовно, което означава, че не трябва да се притеснявате за последните актуализации – програмата изтегля последните дефиниции на вирусите от своите сървъри автоматично. Този инструмент е съвместим с Windows XP SP3, 7, 8 и10, а също и с Mac OS 10.8 и по-горни версии и дори и с Android 2.2 и по-горни версии.

Програмата показва високи резултати в блокирането на зловредни URL адреси, което я прави идеален избор за потребители, които не желаят да плащат за защитен софтуер. Повече за този антивирусен инструмент може да прочетете тук.

AVG Antivirus Free

5. Panda Free Antivirus

Panda Free Antivirus е поредната възможност за търсещите безплатен инструмент за компютърна защита. Този лек, но същевременно мощен инструмент е съвместим с Windows 10, 8/8.1, 7, Vista и XP. Софтуерът има лесен за използване интерфейс, което прави този продукт предпочитан от по-неопитните потребители.

Panda Free защитава USB устройствата от множество инфекции и осигурява функцията Rescue Kit, която помага за „дезинфекция“ на компютъра в критични ситуации. Много полезна характеристика на Panda е това, че предоставя защита в реално време, което означава, че защитава компютъра ви и блокира нелегитимни опити за инсталиране на опасни програми в системата.

Съвет: бъдете внимателни, когато инсталирате тази програма и махайте отметките от нежелани допълнителни приложения, ако не искате началната страница на браузъра ви да се смени внезапно. Друг недостатък на Panda е, че сканира системата доста бавно в сравнение с останалите антивирусните програми. Научете повече за безплатната версия на Panda тук.

Panda Free Antivirus

Опитайте продукт всичко в едно: Reimage

Антивирусните програми са особено важни в днешния свят, тъй като те могат да блокират злонамерени програми, които се опитват да проникнат в компютърната система незабелязано. И все пак, има инструмент, който осигурява богат набор от функции само за 37.95 долара годишно.

Тази програма се нарича Reimage и може напълно да трансформира производителността на компютъра ви. Тя сканира системата, за да анализира проблеми свързани с хардуера, сигурността и стабилността и след това ги поправя.

Уникалното за Reimage е, че разполага с Avira AntiVir скенер, който помага за отстраняването на зловреден и шпионски софтуер от системата, освен това работи и като системен оптимизатор и разполага с голяма база данни с файлове на Windows, които идват на помощ, когато потребителят трябва да оправи компютъра си след атака на зловреден вирус.

Reimage може да увеличи скоростта на компютъра, да подобри производителността и стабилността и да премахва критични програми от него, така че имайки предвид и цената, ще получите инструмент всичко в едно, който работи много добре и съвместно с по-голяма част от антивирусните програми. За да научите повече за Reimage, прочетете тази статия.

Reimage 2017

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Малуер аналитик...

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Прочети на друг език
Файлове
Софтуер
Сравни