Най-добрите инструменти за премахване на рансъмуер за 2017

от Лусия Дейнс - -

2016 година определено заслужава титлата година на рансъмуера. През тези дванадесет месеца се сблъскахме с хиляди крипто-рансъмуер и заключващи екрани паразити, които успешно измъкнаха милиони от нищо неподозиращите жертви . За съжаление, настоящата тенденция ще се запази и в близко бъдеще. Дори се очаква увеличение на броя на рансъмуер инфекциите през идната година, следвани от различни хибридни варианти на малуер, които ползват функции подобни на тези на рансъмуера . За щастие производителите на защитен софтуер не се отказват от битката. В действителност пикът на опасни кибер инфекции само ги мотивира да работят по-усърдно и да създават по-мощни анти-рансъмуер продукти, които могат да бъдат използвани и за защита в реално време или за възстановяване на системата след евентуална атака. Важно е да отбележим, че предимствата на кибер защитата не са от полза само за жертвите на рансъмуер, но и оказват влияние върху индустрията на зловредния софтуер като цяло. Колкото по-мощни стават инструментите за борба с вирусите, толкова по-сложни стават самите кибер инфекции. Честно казано тази война е безкрайна, точно затова компютърните потребители трябва да са на “гребена на вълната” на кибер сигурността, като постоянно обновяват и актуализират антивирусния си софтуер. Image of ransomware removal tools

В момента има голямо разнообразие от анти-рансъмуер програми или програми за премахване на рансъмуер на пазара. Не е изненадващо, че наличието на голям брой приложения може да бъде объркващо за някои потребители. Поради тази причина сме ви подготвили списък с програми, които заслужават вашето внимание. Като опровержение, бихме искали да подчертаем, че рансъмуер вирусите се променят непрекъснато, затова няма гаранция, че дадено приложение за премахване на малуер ще бъде 100% ефективно. Точно затова, не ви препоръчваме да разчитате само на едно единствено анти-рансъмуер решение да се справи с вируса. Добре е да вземете допълнителни мерки, за да защитите устройството си от първоначална атака . Също така, не трябва да очаквате, че инструментите за премахване на рансъмуер ще декриптират засегнатите файлове. Тези инструменти само ще открият зловредните файлове и ще почистят устройството ви, за да ви предпазят от по-нататъшни щети. В краткия преглед по-долу, ще ви покажем едни от най-добрите инструменти за премахване на рансъмуер на 2017 и се надяваме да ви помогнем да изберете този, който е най-подходящ за вас. 

1. Malwarebytes 3.0

Ако търсите лек и бърз инструмент за премахване на рансъмуер, Malwarebytes Anti-Malware може да е вашето решение. Наскоро Malwarebytes премина основно подобрение, което го доближи до професионалните антивирусни инструменти. Сега Malwarebytes 3.0 притежава доста допълнителни функции за сигурност и функции, които според създателите правят програмата четири пъти по-силна и по-бърза от всякога. 14-дневният безплатен пробен период ще ви бъде достатъчен да оцените свойствата на програмата да блокира зловредни уеб страници и да открива зловредни файлове. След пробния период, може да получите едногодишен абонамент за Malwarebytes 3.0 Premium за 39.99 щатски долара. Тук ще намерите повече информация за Malwarebytes 3.0.

2. Plumbytes Anti-Malware

Plumbytes Anti-Malware е чудесно решение против зловреден софтуер, чийто изискан арсенал от полезни функции е истински “божи дар” за потребителите заразени с рансъмуер. Въпреки настройките, програмата остава бърза и лесна за използване, така че дори и най-неопитните потребители няма да срещнат трудности в работата с нея. Някои жертви на рансъмуера може да са разочаровани, че Plumbytes не предлага възстановяване на информацията . От друга страна, трябва да сте наясно, че това не е работата, за която е създаден този софтуер. Той успешно открива троянски коне, руткит, блокира потенциално опасни приложения, предпазва ви от посещение на фишинг сайтове и използва сложен многопластов механизъм, за да ви помогне да се отървете от рансъмуер, ако сте заразени. Да обобщим, с половин годишен премиум лиценз за 49,99 долара, Plumbytes Anti-Malware се нарежда до антишпионските инструменти предоставящи едно от най-добрите съотношения между цена и функционалност на пазара. Ако искате да научите повече за Plumbytes Anti-Malware, моля, вижте тук.

3. Webroot SecureAnywhere AntiVirus

Webroot SecureAnywhere Antivirus е друго надеждно антивирусно решение, което тръгва от Mac OS X базиран скенер и стига до гъвкав продукт, подходящ за защита на OS X, Windows, Android и iOS операционни системи. Базираните на облак сървъри позволяват на програмата да се актуализира и обновява в реално време, като така гарнтира, че базата данни със сигнатури на вируси винаги е в синхрон с последните тенденции в зловредния софтуер. Webroot винаги проверява тези сървъри, когато прави системно сканиране, за да предприеме адекватни действия, ако на устройството бъде открито зловредно съдържание. Може да се насладите на защитата на Webroot SecureAnywhere AntiVirus за 25.99 долара на година. Заинтригувахме ли ви? Прочетете повече за Webroot и техните продукти тук.

4. Zemana Anti-Malware

Въпреки, че Zemana AntiMalware е относително нов инструмент за откриване на зловреден софтуер, тя вече е спечелила доверието на хиляди потребители по цял свят. Програмата е изключително бърза и може да ви осигури подробен доклад в рамките на 5 минути след първоначалното сканиране. Както и повечето решения за зловреден софтуер, Zemana предлага безплатна пробна версия, но и цената на лицензираната версия също е приемлива. Денонощна техническа поддръжка, защита в реално време и, разбира се, защита от рансъмуер ще ви струва само 6.95 долара. Това е истинско попадение, като се има предвид, че Zemana AntiMalware е един от най-бързо развиващите се и най-уважаваните инструменти за кибер защита в наши дни. Повече информация за Zemana AntiMalware…

5. OSHI Defender

OSHI може да не е толкова “умна”, колкото останалите програми, които обсъждахме по-горе. Въпреки това, тя търпи непрекъснати подобрения и с всяка една актуализация придобива все повече и повече функции. Ако нямате нужда от сложни и тежки инструменти против зловреден софтуер, който обикновено заема системна памет и забавя компютъра ви, определено трябва да дадете шанс на OSHI Defender. Освен това, този инструмент не се ограничава само с премахването на рансъмер, но осигурява и доста прилична защита в реално време. Специфичният фокус е върху запазването на поверителността на вашите данни, затова е препоръчителен за потребители, които ценят личното си пространство и онлайн уединеност. Шест месеца защита на личната информация и защита от зловреден софтуер могат да бъдат ваши само са 39,99 долара. Повече информация за спецификациите на OSHI Defender ще намерите тук.

БОНУС: помогнете за възстановяването на системата си след рансъмуер атака с Reimage

Програмите, които разгледахме в това изложение са силни и надеждни инструменти, които обикновено се справят доста добре с отстраняването на рансъмуера и друг опасен софтуер от засегнатото устройство. Въпреки че тези програми изтриват зловредните файлове, те не винаги могат да ви помогнат да се справите с последствията от атаката. Затова, може да имате нужда от специализирани инструменти, за да оправите компютъра си и да го върнете в първоначалното му състояние. За тази цел може да ви помогнат комплексни програми за възстановяване на системата като Reimage. Въпреки че Reimage няма да възстанови криптираните файлове, тя ще оправи модифицираните регистри, повредения софтуер и ще замени повредените файлове на Windows. Една година поддръжка на Reimage за едно устройство струва 69.95 долара. Ако искате да научите повече за Reimage преди да я купите, вижте този линк.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/the-best-ransomware-removal-tools-of-2017
Прочети на друг език

Вашето мнение за The best ransomware removal tools of 2017

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Файлове
Софтуер
Сравни
Харесайте ни във Фейсбук