Посещавали сте порно сайтове? Инфектирани сте! (Най-опасните сайтове)

Тайните посещения на порно сайтове може да доведат до неприятни последици

Според статистиката, 40 милиона Американци редовно посещават уеб страници за порно, а всеки втори или 28 258 потребители гледат съдържание предназначено за възрастни на различни уеб страници. Няма никакво съмнение, че киберпрестъпниците също са наясно с тази статистика и измислят нови начини да достигнат до хората, които търсят визуална стимулация и не знаят как да избегнат евентуални заплахи.

Затова милиони компютърни потребители, не само в Съединените щати, всяка една минута поставят в опасност компютрите си, данните си и поверителността си. Подобни сайтове обикновено включват различни кибер инфекции, като например вируса Fuq.Com, който може да залее браузъра ви с неприятни реклами след като сте посетили уеб страница за възрастни. И все пак, това не е най-лошото, което може да ви се случи.

Visited porn sites? You are infected! (Top most dangerous sites)

Експерти по сигурността и изследователи на вируси вече съобщават, че почти всички от най-популярните порно сайтове са инфектирани с малуер. В интерес на истината има голяма вероятност да се заразите, докато гледате клипчета или докато гледате снимки на голи жени (или мъже) на порнографски домейни.

Вирусите, които се крият в тези домейни са способни да крадат лична информация, да криптират файлове или да карат жертвите си да споделят парите си с хакери. С други думи, една малка заплаха може да доведе до големи проблеми.

Опасности, които се крият в популярните уеб страници за възрастни

Още ли мислите, че сте прекалено умни, за да не бъдете инфектирани от такъв сайт? По-долу има списък с най-известните сайтове, които наскоро бяха използвани за разпространение на малуер. Предполагаме, че някои от тези линкове са Ви познати.

  • Hamster. Това ли е любимият Ви сайт? Внимавайте, тъй като само преди няколко седмици този сайт за възрастни беше хванат да разпространява рансъмуер чрез Sex Messenger реклами. Тези, подлъгани да отворят рекламите, са били измамени да свалят сериозна кибер заплаха на компютрите си.
    Преди да инфектира системата, рансъмуерът опитва да се подсигури, че потенциалната жертва е човек. След като получи потвърждение, че си има работа с правилния човек, вирусът блокира засегнатата компютърна система и предизвиква зловредни съобщения, пълни с измислени обвинения за нелегална дейност (разпространение на малуер, употреба на нелегално съдържание и т.н.). Засегнатите потребители могат също така да видят и изискване да платят такса, което се предполага, че е единственият начин да се отблокира компютъра.
  • PornHub и YouPorn. Обичате да посещавате PornHub или YouPorn? Стойте настрана от банерите им следващият път, когато посетите някой от тези сайтове. Според последните проучвания, техните разработчици тъкмо са премахнали зловреден код, наречен cookiecheck.js и от двата сайта. Известно е, че този код се използва за разпространението на малуер, като например троянци или рансъмуер.
    Част от посетителите на PornHub твърдят, че компютрите им са заразени Tроянски кон, други казват, че са били заключени от рансъмуер. Честно казано няма огромна разлика между тези две заплахи, защото и двете са сериозно опасни и можете да загубите парите си или личната си информация (което на свой ред може да доведе до загуба на пари), когато са на компютъра Ви.

  • Redtube. Някога пускали ли сте случайно RedTube вместо Red Light District? Внимавайте, тъй като главната страница на този сайт наскоро беше инфектирана от хакери, така че посещавайки я може да бъдете пренасочени към зловредни сайтове, използвани за разпространение на троянци, спайуер, програми за записване на клавишни комбинации и други вируси.
    Имайте предвид, че тези заплахи могат да се крият във вашия компютър докато успеят да съберат определено количество данни. Освен това могат да прехвърлят тази информация (Вашите вписвания, пароли, банкови данни и т.н.) на разработчиците или дори да им дадат достъп до компютъра ви. В момента RedTube изглежда безопасен.

  • xvideos. Гледането на секси клипчета е любимият Ви начин за развлечение? Внимавайте с xvideos домейна, който инфектираше посетителите си с рансъмуер. Според тях, те са били излъгани да свалят тази заплаха на компютрите си след като са кликнали на подвеждаща реклама, водеща към секси чат, наречен Sex Messenger. В интерес на истината това е същия messenger, който е бил забелязан и при Hamster.

Какво да правите след злополучно посещение на порнографски уебсайт

За щастие всеки от тези сайтове вече е оправен и можете да ги посещавате, ако желаете. И все пак никога не може да сте сигурни, че няма да бъдат внедрени нови кибер заплахи в споменатия или в други уеб страници със съдържание за възрастни

Ако компютърът Ви е бил заразен веднага след посещението на порно сайт, вместо да ходите по компютърни специалисти за помощ, опитайте да сканирате системата си с надежден анти-спайуер. Повярвайте ни, всеки е достатъчно умен да се досети с какво сте се занимавали, когато сте били инфектирани с вируса.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Малуер аналитик...

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Прочети на друг език
Файлове
Софтуер
Сравни