Кратко ръководство на Reimage

от Jake Doevan - -
123

Запознаване с Reimage

Reimage е ефикасен инструмент за поправка на операционна система Windows, съвместим с версиите Windows 7/8/10/Vista/XP. Този софтуер помага за поправянето на различни грешки на Windows, Син екран на смъртта (BSoD), щети, нанесени от вируси и заменя липсващи или повредени DLL протоколи. 

Според специалистите, Reimage Repair сканира компютъра за проблеми и изготвя доклад, който класифицира засечените проблеми в следните категории:

 • Хардуер;
 • Сигурност;
 • Стабилност.

Категорията на хардуера включва проверка на оперативната памет (RAM), използване на ресурсите на процесора (CPU) и скоростта на твърдия диск(HD). След сканирането на Reimage за потребителите се изготвят предложения кои части на хардуера да сменят, за да максимизират работата на компютъра. 

Освен това, тъй като Reimage си сътрудничи със софтуера Avira AntiVir, тя използва голяма вирусна база данни, за да открива кибер заплахи в устройството. Категорията за сигурност включва и откриването на различни потенциално нежелани програми (PUPs), в това число браузър похитители, адуер, шпионски софтуер или дори Троянски коне. 

Освен това Reimage Repair показва информация за стабилността на компютъра. С други думи това е информация за потребителите кои програми и приложения се крашват най-често. След като приключи сканирането потребителите могат да сравнят системните си резултати със средните за цял свят и да получат обобщение на засечените проблеми.  

В общи линии, Reimage е полезен инструмент за оптимизиране на работата на компютъра. Въпреки това потребителите е добре да са наясно, че това приложение трябва да се използва като допълнителен инструмент към друга програма за сигурност  — Reimage може да поправя нанесени от вируси щети само след като кибер заплахата е премахната или поставена под карантина. Научете повече като прочетете Кратък преглед на Reimage.

Изтегляне и инсталиране на Reimage Repair

След като изтеглите приложението, ще видите изскачащ прозорец на Управление на потребителските акаунти(UAC), който ще иска от вас да позволите да се правят промени в устройството ви. Натиснете Yes, както е показано по-долу:

След като се отвори инсталационният помощник на Reimage, трябва да изберете предпочитания от вас език и да натиснете бутона Инсталиране/Install. Обърнете внимание, че след инсталирането оптимизационният инструмент ще започне автоматично пълно системно сканиране, освен ако не отбележите квадратчето „Don't scan my computer after the installation is complete“ / 'Не сканирай компютъра след приключване на инсталацията'.

Не забравяйте, че Reimage Repair е съвместима със следните операционни системи:

 • Windows 8 (32 & 64bit);
 • Windows 7 (32 & 64bit);
 • Windows Vista (32 & 64bit);
 • Windows XP (32bit);

Според създателите инсталацията не отнема повече от пет минути. Изчакайте да приключи и може веднага да използвате приложението. Ако сте го инсталирали случайно на устройство, което не го поддържа, разберете как да деинсталирате Reimage.

Сканирайте компютъра си с Reimage

След като инсталирате Reimage, би трябвало сканирането на компютъра ви да започне автоматично. Въпреки че може да започнете сканирането и ръчно. За тази цел, отворете Reimage като кликнете два пъти на иконата на десктопа. Ще трябва да изберете дали сте нов потребители или вече имате лицензионен ключ за Reimage. 

Новите потребители трябва да изберат първата опция и да оставят Reimage да сканира устройството им. Обикновено софтуерът преминава през пет етапа по време на сканирането, както следва:

 • Събиране на данни;
 • Създаване на компютърен профил;
 • Проверка на компютърната стабилност;
 • Наблюдение на компютърната сигурност;
 • Представяне на обобщена информация.

Първо, Reimage започва да събира информация за компютъра ви. Това включва проверка за свободно пространство в паметта, използване на процесора и скорост на твърдия диск. Това дава мигновена информация за системата и евентуални налични проблеми.

След това Reimage Repair проверява споделени DLL протоколи, пътеки на приложението, неактуални регистри и стартови записи. Почистването на стойности на регистри, които вече не съществуват, може да подобри значително работата на компютъра.

Следващите сканирания се състоят от проверка на компютърни файлове с информацията от вирусната база данни, за да се гарантира, че в системата няма кибер заплахи. 

Най-накрая Reimage сканира временните папки, които могат да съдържат ненужни файлове и заемат място в компютъра ви.  

След сканирането потребителите, които искат да поправят откритите проблеми, трябва да натиснат бутона „Start repair“ за да започне поправянето. Ще бъдат пренасочени към уеб страницата на Reimage,на която могат да закупят еднократна поправка за 28.95 щатски долара или да закупят неограничен едногодишен лиценз само срещу още 9 долара. Пълната версия на Reimage струва 37.95 долара за компютърен потребител. 

Специално предложение

Отзими на други езици

Файлове
Софтуер
Сравни