Привет! 🙂
Преди около час и половина се заразих с Троянец при изтегляне на файл от руски сайт. Веднага след изтеглянето браузърът ми се затвори и това ми „светна лампичката“, че нещо не е наред. Веднага пуснах антивирусната си (Eset NOD32) да сканира. Изтеглих си и безплатната версия на Malwarebytes Anti Malware, като пуснах сканиране и с нея. Злонамерените файлове бяха засечени и поставени под карантина. Някои от тези, което Eset засече носеха имената „Win32/TrojanDownloader.Agent.DPN“, а други – „Agent. CJ“, както и „TrojanClicker.Agent.A.“. MAM засече и други файлове, които не мога да Ви цитирам, защото вече изтрих.
Та, въпросите ми са: 1) Трябва ли да се притеснявам? Заплахата преминала ли е? Всичко наред ли е, или трябва да търся по-сериозна, специализирана помощ?; 2) Безопасно ли е да пускам игрален режим на антивирусната си, или на този етап е желателно да съм по-предпазлива?
Може би е добре да спомена, че по време на сканирането антивирусната пусна няколко пъти известия, че е блокирала или изтрила заплахата (именно файлът, който изтеглих).
Благодаря Ви за отделените време и внимание!
Поздрави! 🙂