Алманах на софтуера за сигурност

от Ъгниъс Кигуолис - www - Обновено | Тип: Всички

Софтуерът за сигурност е така създадено приложение, което изпълнява специални функции, необходими на компютъра ви да бъде чист и в безопасност. Разделя се на две основни категории – антивирусни и антишпионски. Идеалният вариант е потребителят да разполага и с двата вида на компютъра си, защото интернет е пълен с различни видове вируси. Освен това, създателите на антишпионския софтуер доста напредват и предлагат продукти, които могат да бъдат използвани и вместо антивирусна програма. Тези програми могат да се справят с широка гама зловреден софтуер, включително шпионски софтуер, адуер, браузър похитители, рансъмуер заплахи, троянски коне и други видове паразити. 

Всички антишпионски програми се разработват с една единствена цел – търсят и премахват компютърни вируси и предпазват от тяхното проникване в бъдеще. И все пак различните програми за премахване на шпионски софтуер имат различни характеристики и функции. Едни могат да си приличат по техниките на откриване и премахване на вируси, докато други са трудни за сравняване и нямат нищо общо помежду си. Също така, проблемите с премахването на вируси могат да бъдат решавани по различен начин, така че ако не искате да останете сами в случай, че антивирусната ви програма не успее да се справи с някой вирус, трябва да сте наясно на кои компании може да се доверите. Най-накрая, имайте предвид, че на някои антишпионски или антивирусни инструменти не може изобщо да се вярва. Те използват съмнителни техники на разпространение, не успяват да открият и премахнат зловредни файлове, могат да предизвикат сериозни забавяния на системата и да създадат допълнителни проблеми на компютъра ви. НЕ ви препоръчваме да купувате или използвате такива програми. 

Разделът Софтуер на 2spyware предоставя подробни прегледи на различни програми за сигурност. Тук може да откриете подробни инструкции за антишпионски, антивирусен и други видове софтуер, които може да изтеглите от интернет за защита на компютъра си. Основната цел на този раздел е да запознае потребителите с най-надеждния антишпионски софтуер наличен на пазара и да им помогне да изберат подходящия за тях продукт. Цялата информация, която предоставяме в раздела Софтуер е подготвена с помощта на изследователския екип на 2spyware. Също както и ръководствата за премахване на зловреден софтуер, ревютата на софтуера са написани след като изследователския екип инсталира дадената програма на няколко компютъра и я тества с различни видове вируси. Разделът Софтуер също ще ви помогне да избегнете и опасни продукти, които се пускат на пазара с единствената цел да печелят пари за техните създатели.

На вашето внимание са представени препоръчани антишпионски инструменти, които се считат за най-ефективните. Те имат най-добри резултати, заради най-ефективни скенери, най-кратко време, което се използва за сканиране на засегната компютърната система, способност за премахване на вируси от системата и способността да ви предпазят от бъдещи атаки на вируси. Всички детайли са дадени във всяка една статия за антишпионския софтуер. Тук също ще намерите и сравнения с други програми, както и ръководства за инсталиране/премахване, които да са в помощ на хората да спестят време, когато искат да преминат от един софтуер за сигурност към друг. Ако не разполагате с време, винаги може да погледнете в съкратените версии на ревютата ни на страницата със Сравнения, която представя сравнения на антишпионски софтуер.

Последни отзиви за софтуер

Информацията е обновена на: 2016-10-05

Прочети на друг език

Файлове
Софтуер
Сравни