Какво е кардинг (carding) и как да го премахна?

от Jake Doevan - - Обновено | Тип: Кардинг (Carding)
12

Кардинг (Carding) е термин, използван да опише непозволена употреба на кредитна карта, банкова сметка и друга финансова информация. За друга ценна информация се счита тази от  PayPal, Uber и Netflix, която може да бъде използвана за пране на пари. След като хакерът получи желаната информация, той опитва да я използва за нелегални покупки или използва кардинг форуми, зловредни уеб страници и други начини за разпространение, за да се опита да продаде информацията. За изтегляне на пари без одобрението на жертвата, тези престъпници правят банкови преводи или използват други методи, които да им помогнат при получаването на стоки без да извършват плащане. Всяко едно от тези действия води жертвата до загуба на пари. Обикновено, хората, стоящи зад тази дейност се опитват да разкрият колкото се може повече информация. 

Кардингът се използва чрез помощта на различни методи. В самото начало на това явление, то се базира на откраднати кредитни карти, които са използвани за незаконни покупки, докато самата карта бъде отхвърлена. И все пак, днес, основният метод, който се използва за кражба на информацията за кредитна карта, финансова информация или други чувствителни данни се свързва със зловредния софтуер. Но това не е основният метод, използван от кардерите. Те могат да откраднат и лична информация с помощта на т.нар. фишинг. Този метод се базира на фалшива уеб страница, която се представя за легитимна институция, например банки, университети, хотели, онлайн магазини и други подобни. Също така, активно се използват и спам и подвеждащи имейли, които да подведат интернет потребителите да разкрият личната си и финансова информация, като потребителски имена и пароли. 

За да бъдат в безопасност от тази изключителна опасна дейност, потребителите трябва да спазват някои от следните правила за безопасно сърфиране в мрежата. Винаги използвайте надежден антишпионски софтуер, избягвайте нелегални уеб страници, избягвайте пренасочване на браузъра и подвеждащи изскачащи реклами, игнорирайте спам имейли и имейли изпратени от непознат подател, за да защитите личната си информация. Смятаме, че това е наистина ценна информация, за да бъде разкривана на злонамерени лица. 

История на кардинг измамите

Понятието „кардинг“ е въведено през 80-те години, когато хората започват да губят информация, свързана с кредитните си карти. Известно е, че първите кардинг измами са инициирани с помощта на вътрешни хора, които се обаждали на клиенти и искали от тях да разкрият данните на кредитните си карти. През 90-те хакерите започват да използват AOL Dial-up профили, които се превърнали в полезни инструменти за кражба на необходимата информация. След като AOL прибавят към своите съобщения „служителите на AOL няма да ви питат за пароли или данни за плащане“, хакерите спират използването на този метод. 

През 2000-та година 150 руски хакери от Одеса представят “CarderPlanet”, която скоро става една от най-популярните уеб страници за финансова информация. В следващите няколко години, това място се превръща в най-големият пазар за кредитни карти с повече от 7 000 членове и над 1,7 милиона номера на откраднати кредитни карти. Тази банда успява да причини загуби за повече от 4,3 милиона долара и е разбита през 2004 г., след ареста на 28 от нейните членове.

Руските форуми все още доминират над англоезичните. Те се използват основно за продажба на поверителна информация като данни за кредитни карти, банкова информация, потребителски имена и друга подобна информация. За да опитат да се защитят, кардинг престъпниците използват само частни системи за обмяна на съобщения, криптирани имейли и форуми, прокси мрежи, частни VPN и чатове. В наши дни, по-голяма част от парите, които се извличат чрез кардинг се прехвърлят под формата на биткойни. И все пак хакерите разчитат и на традиционните преводни услуги като Western Union и MoneyGram.

Методи, използвани от кардинг хакерите за кражба на чувствителна информация 

  • Зловреден софтуер (малуер). Малуерът, който най-често се използва при кардинг измамите е от следните категории: троянски коне, руткит, бекдор и др. Всеки един от тези вируси може да бъде инсталиран в системата без да иска позволението ви и след това да мине през „задната врата“ на системата. Тези вируси се крият дълбоко в системата толкова дълго, колкото е необходимо, за да съберат необходимата лична информация. Те могат да проследяват жертвите си като записват клавишните им комбинации или правят снимки на работния им плот (скрийншотове), докато сърфират в интернет. След събиране на финансовата информация и друга чувствителна информация, те я препращат към своите отдалечени сървъри. Най-новата заплаха, за която трябва да внимавате е „вирусът Backoff“, който се използва да следи компютърните потребители и да краде данните на кредитните им карти.
  • Фишинг (Phishing). Хората, които се занимават с кардинг понякога използват фишинг уеб страници, които да подведат потребителите да разкрият финансовата си информация. Тези уеб страници изглеждат като нормални сайтове, в които потребителят може да влезе с потребителско име и парола, тъй като са създадени като от истинските уеб страници са откраднати снимките и URL адресите много наподобяват истинските Също така, жертвите може да получават фалшиви имейл съобщения наподобяващи тези на известни компании. Тяхната цел е да накарат жертвата да разкрие номера на кредитната си карта, дата на валидност и друга подобна чувствителна информация.  
  • Кардинг форуми. Ако кардинг хакерът не иска да използва зловреден софтуер или просто не знае какво да прави, той може да използва кардинг форумите за получаване на необходимата информация. Тези форуми вече са се превърнали в едни своеобразни пазари, на които се извършват незаконни дейности като обмен на информация свързана с номера на откраднати кредитни или дебитни карти и други подобни данни. Членството в такива сайтове обикновено е платено и всеки един от регистрираните членове се разпознава само с прякора си (потребителското си име).

Как да се защитим от кардинг

  • Ако смятате, че сте станали жертва на такъв измамник, не губете време, а се свържете със своята банка. Информирайте ги за проблемите си. 
  • Ако бизнесът ви е засегнат, добре е да уведомите всичките си клиенти. Помолете ги да сменят паролите си и информацията, която е необходима за вход в сайта. 
  • За да се предпазите от програми, които се използват за кражба на самоличност, добре е да си инсталирате надежден антишпионски софтуер. Препоръчваме ви някой от следните инструменти, които са изпробвани от нашия екип и са постигнали най-добри резултати: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus.
  • Не забравяйте да обновявате програмите си (също и защитния си софтуер), за да избегнете уязвимости. Тези „дупки“ могат да се използват за инсталиране на нов зловреден софтуер на компютъра ви, който да ви следи или да открадне личната ви информация. 
  • Избягвайте нелегални уеб сайтове, съмнителни Facebook страници и имейл съобщения от непознати податели. Всяка една от тях може да ви доведе до загуба на чувствителна информация, включително и на финансови данни.

Най-нови вируси добавени в базата данни

стъпки за премахване на Istatic.eshopcomp.com

Компютърът Ви е заразен с вируса Istatic.eshopcomp.com? Запознайте се с тази досадна програма и функциите й: Istatic.eshopcomp.com е рекламен сървър, който предоставя уеб реклами. Ще започнете да полуавате стотици реклами от тази странца, ако инсталирате адуера Istatic.eshopcomp.com на компютъра си. Представлява потенциално нежелана програма, разпространявана заедно... Още
Адуер Вируси   ноември 06, 2017

база данни от Кардинг (Carding)

ноември 06, 2017

Deceptive site ahead

Предупреждението „Deceptive Site Ahead/Опасен сайт” се опитва да ви спре да посетите зловредни сайтове. Още
ноември 03, 2017

Изскачащи реклами Right Coupon

Можем ли да се доверим на рекламите на Right Coupon? Right Coupon може да ви изглежда като полезна добавка за браузър, която осигурява различни кодове за отстъпки и оферти, когато пазарувате онлайн. За съжаление, това е един от многото инструменти, създадени единствено с цел извличане на ползи за своите създатели. Този адуер е подобен на други приложения като Search... Още
ноември 02, 2017

вирусът Android

Android вирусът продължава атаките си и през 2017. Списъкът със зловредни приложения, принадлежащи към групата на вируса Android продължава да се разраства. Експерти по сигурността твърдят, че едно на десет приложения е инфектирано с малуера Android. За нещастие много от тези приложения могат да бъдат свалени от Google Play Store. Въпреки това Google полага огромни у... Още
ноември 02, 2017

Рансъмуер вируса ACCDFISA v2.0

Вирусът ACCDFISA v2.0 и как заключва файловете ви. Рансъмуер вирусите често преминават през доста голямо развитие, докато техните създатели останат доволни от резултата. Вирусът ACCDFISA е една от тези програми и наскоро нейната подобрена версия, наречена ACCDFISA v2.0 „удари“ интернет пространството. Известна още и като Anti-Child Porn Spam Protection vi... Още
октомври 31, 2017

Facebook вирус

Facebook вирусът е опасен компютърен паразит, който инфектира системи след посещение в социалната мрежа. Още
октомври 31, 2017

Рансъмуер вирусът Matrix

Рансъмуерът Matrix с една стъпка напред. Вирусът Matrix, наричан още рансъмуера matrix9643@yahoo.com функционира като криптиращ троянски кон. Забелязан е от изследователите на зловреден софтуер на 1 декември 2016. Вирусът копира темата на филма Матрицата и негова са цел са англо- и рускоговорящи компютърни потребители, защото съобщението за откуп, което оставя в комп... Още
октомври 30, 2017

SearchAssist.net

Търсачката SearchAssist.net може да не е толкова надеждна . Още
октомври 27, 2017

Вирусът iPhone

Продължават да се явяват предпоставки за вируса iPhone . Вирусът iPhone е събирателно понятие за различни вариации на зловреден софтуер предназначен за iOS. Докато някои потребители са убедени, че няма зловреден софтуер за OS и не може да съществува, кибер престъпниците създават действителен зловреден софтуер за macOS и iOS. Наистина, процентът зловреден софтуер е зн... Още
октомври 27, 2017

Адуерът Chrome

Адуерът Chrome инфектира браузъра ви за да ви предоставя ненадеждно рекламно съдържание. Още
октомври 26, 2017

Вирусът Petya

Всичко, което трябва да знаете за вируса Petya. Вирусът Petya е поредната програма от типа рансъмуер, която превзема компютъра на потребителя и заключва намиращите се там файлове. Този рансъмуер вирус може да бъде изключително опасен и може да проникне във всеки компютър, но основната му цел са компютрите на немски компании. Тази зловредна програма влиза в компютрите... Още
октомври 05, 2017

Браузър Chroomium

Браузърът Chroomium не е Google Chrome, нито Chromium. Браузърът Chroomium е потенциално нежелана програма , която нахлува в компютрите чрез модифицирани софтуерни инсталатори и заменя преките пътища в браузъра ви по подразбиране със свои собствени. Това е лошо конфигурирана версия на проекта Chromium, предназначена да показва реклами на компютърните потребители. Фу... Още
октомври 04, 2017

Вирусът Yardood.com

Какво още не знаете за Yardood.com: Ако имате проблеми при онлайн сърфирането, може да сте се „хванали“ вируса Yardood.com.Още
октомври 04, 2017

DriverAgent Plus

Погрешното схващане за DriverAgent Plus. DriverAgent Plus е легитимна компютърна програма за оптимизация, създадена отОще
октомври 03, 2017

Вирусът CCleaner 5.33

Заразена версия на CCleaner v5.33 пренася зловреден софтуер до 2.27 милиона потребители. Още

Информацията е обновена на: 2016-10-25

Източник: https://www.2-spyware.com/carding-removal

Прочети на друг език

Файлове
Софтуер
Сравни
Харесайте ни във Фейсбук