Unchecky ще ви помогне да се предпазите от Bytefence и други скрити програми

Дори и легитимни програми се разпространяват чрез софтуерен бандлинг

Бандлингът (групиране на софтуер) е доста обсъждан софтуерен маркетингов метод. Въпреки, че тази техника за разпространение се използва предимно от създателите на потенциално нежелани програми (PUPs), например адуер или браузър-похитители, тя е една напълно легитимна стратегия. Дори добре познати компании я използват, независимо от това, че рискуват да навредят на репутацията си.

Неотдавна, разработчикът на софтуер за сигурност Bytefence е докладван, че разпространява продуктите си заедно с програми като Any Video Converter и Clip Grab. След инсталирането на която и да е от тези програми, потребителите се оплакват, че са открили този инструмент да сканира компютрите им, да променя началната страница на браузъра им и да промотира програмата по различни начини.

Независимо че тази програма е означена като легитимна, много компютърни потребители смятат, че Bytefence не може да бъде надежден инструмент, тъй като изниква в компютрите им от нищото. Затова този съмнителен маркетингов метод може да доведе до противоположни на очакваните резултати.

Легитимните програми, които потребителите изтеглят без да искат, могат да бъдат премахнати без никакви проблеми. И все пак, проникването на потенциално нежелани програми или дори зловреден софтуер може да отнеме часове за унищожаването им. Затова е по-добре да ги избягвате и за тази цел инструментът Unchecky предлага помощта си.

Unchecky опростява инсталацията на софтуер като спира инсталирането на скрити приложения

Един от най-важните съвети за сигурност обикновено е да обръщаме внимание на инсталацията на безплатен софтуер, шеъруер и други програми. И все пак понякога компютърните потребители ги домързява да изберат „Разширени“ или „Потребителски“ настройки и разчитат на „Стандартни“ или „Препоръчителни“.

Бързата инсталация може да ви помогне да спестите време, но при тези настройки обикновено се крият различни допълнителни програми. И все пак, инструменти като Unchecky помагат на потребителите да открият тези скрити „съкровища“ и да попречат на проникването им в компютъра.

Програмата е проектирана така, че да премахва всички предварително отбелязани допълнителни предложения, софтуер за изтегляне или специални компоненти, които са включени в софтуерния пакет. Затова не се налага да го правите ръчно. Освен това програмата предупреждава за скрити компоненти, ако случайно забравите отметка до съгласието за промяна на търсачката по подразбиране или за инсталирате на непознати браузър разширения.

Забравете за премахването на потенциално нежелани програми

Всеки компютърен потребител, поне веднъж в живота си, е инсталирал браузър-похитител или досадно приложение, което е заливало браузъра му с реклами. Ден след ден, разработчиците на нежелани приложения разчитат на все по-агресивни техники, които им позволяват да скриват продуктите си дори под „Разширени“ инсталационни настройки. Затова е необходимото да вземете допълнителни предпазни мерки.

Ако често изтегляте или изпробвате нови програми, Unchecky може да е вашият начин да се предпазите от проблеми свързани с браузъра и дори от кибер заплахи. Този софтуер е лесен за използване и най-вече не заема много място на компютъра ви.

След като бъде инсталирана, програмата работи във фонов режим и автоматично премахва всички отметки от допълнителните приложения всеки път щом стартирате нов инсталатор на софтуер.

Винаги може и сами да се предпазите от нежелани програми като първо четете техните Декларации за поверителност и Споразуменията за потребителя. След това се погрижете да изберете Потребителски или Разширени инсталационни настройки и да премахнете всички предварително поставени отметки, особено тези, които предлагат допълнителни разширения или промяна на началната страница.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Прочети на друг език
Файлове
Софтуер
Сравни